Fläskkarré sous vide – Recept

4.5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskkarré sous vide!

Detta är ett sous vide recept där fläskkarrén tillagas långsamt i 18 till 24 timmar, som resulterar i det möraste och saftigaste pulled pork-fläskkarrén sous vide du någonsin gjort!

Detta recept på fläskkarré sous vide är roligt att bjuda gäster på, eftersom den kan göras mestadels i förväg. Det roliga är när dina gäster anlänt och de känner doften, och får intrycket att du har lagat mat hela dagen. 

När du lagar sous vide under långa perioder som i detta recept så är det viktigt att täcka för vattenbadet och isolera behållaren för att förhindra avdunstning och hålla sous vide-maskinen från att arbeta hårdare än den behöver. Att täcka och isolera behållaren är mindre viktigt för snabba sous vide-recept.

Ett lock med perfekt passform för ditt sous vide bad kommer att göra susen för att förhindra avdunstning, men om du inte har ett, kan du använda aluminiumfolie för att tätförsegla behållaren.

Använd kökshanddukar ovanpå för att slå in behållaren för att isolera den och förhindra att värme strömmar ut.

Fläskkarrén kan vara både fryst och tinad för detta recept. Kryddan kanske inte fäster lika bra på fryst kött, men det kommer fortfarande att fungera.

Fläskkarré sous vide

Receptet – Så gör du:

Fläskkarré sous vide

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett sous vide recept där fläskkarrén tillagas långsamt i 18 till 24 timmar, som resulterar i det möraste och saftigaste pulled pork-fläskkarrén sous vide du någonsin gjort!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 17 timmar 55 minuter
Totalt 18 timmar
Portioner 1 bitar

Ingredienser
 

  • 1 kg till 2 kg fläskkarré, benfri
  • 1 msk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk farinsocker
  • ½ msk matsked strösocker
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • ½ msk torkad oregano
  • ½ msk mald svartpeppar

Instruktioner

  • Skär bort överflödigt fett från fläskkarrén.
  • Använd en gaffel och nagga köttet på hela ytan så att dina kryddor tränger igenom.
  • Ställ in temperaturen på ditt sous vide-vattenbad till 73°C i en behållare som är tillräckligt stor för att sänka ner hela fläskkarrén i vatten helt.
  • Kombinera alla kryddor i en skål och gnid in en riklig mängd (ungefär hälften) av över hela fläsket
  • Lägg fläskkarrén i en vakuumförseglingspåse och förslut.
  • Placera den vakuumförslutna fläskkarrén i sous vide-vattenbadet och tillaga i 18 till 24 timmar.
  • Ta bort från vattenbadet och klappa fläskkarrén torr med pappersdukar. Strö på lite av den återstående kryddningen.
  • Lägg fläsket ovanpå ett galler på en plåt in i en ugn som är inställd på 150°C. Ugnsrosta tills att fin yta har uppnåtts, ca 1,5 timme.
  • Strimla med en stor gaffel eller grillgafflar, dra tvärs över trådarna för att behålla konsistensen.
  • Njut av din fläskkarré sous vide!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskkarré sous vide

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar