Fläskfilégryta med chorizo – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskfilégryta med chorizo!

Denna härliga fläskfilégryta med chorizo är helt perfekt på matbordet tillsammans med kokt potatis, ugnspotatis, eller potatismos, och gärna en sallad.

Detta recept på fläskfilégryta med chorizo blir snabbt en favorit. Jag älskar krämigheten och de fint kryddiga smakerna. Jag tror de flesta verkligen gillar denna värmande och stärkande gryta.

Potatis som tillbehör är en personlig favorit som jag kan rekommendera, men ris fungerar också riktigt bra. Gör även gärna en härlig grönsallad till.

Jag älskar denna fläskfilégryta med chorizo och tycker den är riktigt ljuvlig. Enkel, snabb och lyxig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3 chorizokorvar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör eller olja till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • maizena

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i skivor eller strimlor. Skär korven i bitar. Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i bitar. Rengör champinjonerna.
  2. Stek fläskfilén i smör eller olja. Efter några minuter, tillsätt chorizo, lök, vitlök, och champinjoner.
  3. När löken är genomskinlig, för över till en gryta, och tillsätt tomatpuré, timjan, vispgrädde, och vatten. Låt sjuda på svag värme i 15-20 minuter. Krydda med svartpeppar och salt.
  4. Red eventuellt med lite maizena för en krämigare konsistens.
  5. Servera med kokt eller ugnsrostad potatis, eller potatismos.
Fläskfilégryta med chorizo

Fläskfilégryta med chorizo

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskfilégryta med chorizo! Denna härliga fläskfilégryta med chorizo är helt perfekt på matbordet tillsammans med kokt potatis, ugnspotatis, eller potatismos, och gärna en sallad.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g fläskfilé
  • 3 st chorizokorvar
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör eller olja till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • maizena

Instruktioner

  • Skär fläskfilén i skivor eller strimlor. Skär korven i bitar. Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i bitar. Rengör champinjonerna.
  • Stek fläskfilén i smör eller olja. Efter några minuter, tillsätt chorizo, lök, vitlök, och champinjoner.
  • När löken är genomskinlig, för över till en gryta, och tillsätt tomatpuré, timjan, vispgrädde, och vatten. Låt sjuda på svag värme i 15-20 minuter. Krydda med svartpeppar och salt.
  • Red eventuellt med lite maizena för en krämigare konsistens.
  • Servera med kokt eller ugnsrostad potatis, eller potatismos.
Keyword Fläskfilégryta med chorizo

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning