Fiskpudding utan ris – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fiskpudding utan ris!

Här är ett riktigt gott recept på fiskpudding utan ris, som är snabbt, enkelt och otroligt välsmakande. Förslag på tillbehör till denna fiskpudding är kokt potatis och en bit knäckebröd!

Fiskpudding är en riktig klassisk husmanskost och jag föredrar fiskpudding utan ris, eller utan risgrynsgröt som ofta används.

Fiskpudding är ett gott sätt att tillaga vit fiskfilé, såsom torsk, sej eller kolja på.

Jag gillar verkligen detta recept på fiskpudding utan ris och tycker det blir riktigt bra. Testa det gärna med anvisningar här nedan!

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g vit fiskfilé (ex. torsk eller sej)
  • 80 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost
  • salt och vitpeppar
  • kokt potatis att servera med

Instruktioner

  1. Smält smöret och rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken, rör om och låt allt puttra i fem minuter. Ta sedan bort från värmen och låt svalna. Under tiden, koka fisken i saltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Vänd ner fisken i smörblandningen tillsammans med salt, vitpeppar och ägg. Rör om med en slev.
  4. Tillsätt blandningen till en ugnsform som är smörjd, och toppa med riven ost och några småklickar smör.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Koka under tiden potatis och förbered gärna en sallad lagom till att fiskpuddingen är klar.
  6. Njut av din fiskpudding utan ris! Servera gärna med en bit knäckebröd!
Fiskpudding utan ris

Fiskpudding utan ris

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fiskpudding utan ris! Här är ett riktigt gott recept på fiskpudding utan ris, som är snabbt, enkelt och otroligt välsmakande. Förslag på tillbehör till denna fiskpudding är kokt potatis och en bit knäckebröd!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g vit fiskfilé (ex. torsk eller sej)
  • 80 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 dl riven ost
  • salt och vitpeppar
  • kokt potatis att servera med

Instruktioner

  • Smält smöret och rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken, rör om och låt allt puttra i fem minuter. Ta sedan bort från värmen och låt svalna. Under tiden, koka fisken i saltat vatten.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vänd ner fisken i smörblandningen tillsammans med salt, vitpeppar och ägg. Rör om med en slev.
  • Tillsätt blandningen till en ugnsform som är smörjd, och toppa med riven ost och några småklickar smör.
  • Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Koka under tiden potatis och förbered gärna en sallad lagom till att fiskpuddingen är klar.
  • Njut av din fiskpudding utan ris! Servera gärna med en bit knäckebröd!
Keyword Fiskpudding utan ris

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning