Fiskpudding utan ris – Recept

4.8/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fiskpudding utan ris!

Här är ett riktigt gott recept på fiskpudding utan ris, som är snabbt, enkelt och otroligt välsmakande. Förslag på tillbehör till denna fiskpudding är kokt potatis och en bit knäckebröd!

Fiskpudding är en riktig klassisk husmanskost och jag föredrar fiskpudding utan ris, eller utan risgrynsgröt som ofta används.

Fiskpudding är ett gott sätt att tillaga vit fiskfilé, såsom torsk, sej eller kolja på.

Jag gillar verkligen detta recept på fiskpudding utan ris och tycker det blir riktigt bra. Testa det gärna med anvisningar här nedan!

Fiskpudding utan ris

Receptet – Så gör du:

Fiskpudding utan ris

4.8/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett riktigt gott recept på fiskpudding utan ris, som är snabbt, enkelt och otroligt välsmakande. Förslag på tillbehör till denna fiskpudding är kokt potatis och en bit knäckebröd!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g vit fiskfilé (ex. torsk eller sej)
  • 80 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 dl riven ost
  • salt och vitpeppar
  • kokt potatis att servera med

Instruktioner

  • Smält smöret och rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken, rör om och låt allt puttra i fem minuter. Ta sedan bort från värmen och låt svalna. Under tiden, koka fisken i saltat vatten.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vänd ner fisken i smörblandningen tillsammans med salt, vitpeppar och ägg. Rör om med en slev.
  • Tillsätt blandningen till en ugnsform som är smörjd, och toppa med riven ost och några småklickar smör.
  • Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Koka under tiden potatis och förbered gärna en sallad lagom till att fiskpuddingen är klar.
  • Njut av din fiskpudding utan ris! Servera gärna med en bit knäckebröd!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fiskpudding utan ris

4 Kommentarer

  1. 5 stars
    Har inte gjort denna men ingredienserna passar mej . Det låter jättegött det blir middag i helgen . Ska köpa fryst som jag maler mer själv. Bus enkelt. Tack för recepten ska tilläggsavtal det kommer att ske i helgen. Tack för tipset

  2. 5 stars
    Jättebra recept där man slipper ris/risgrynsgröt. Testade i dag och det var gott, kräsna barn åt och var nöjda de med.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar