Fattiga riddare utan mjöl – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fattiga riddare utan mjöl!

Jag har gjort det här klassiska receptet på fattiga riddare utan mjöl så länge jag kan minnas. Jag älskar att receptet bara kräver några få ingredienser och går väldigt snabbt och enkelt att göra.

När jag tittade på olika recept på fattiga riddare så var de ofta med mjöl. Det tycker jag inte är nödvändigt, så jag bestämde mig för att dela med mig av dagens recept på fattiga riddare utan mjöl.

Jag älskar detta recept på fattiga riddare och rekommenderar det starkt! Så himla enkelt och gott, med en ljuvlig konsistens och smak.

Ingredienser (8 fattiga riddare utan mjöl)

  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjölk, eller kokosmjölk, eller mandelmjölk
  • 1 nypa salt
  • 8 skivor smörgåsbröd
  • smör

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, och salt i en skål, plattbottnad pajform eller ugnsform. Lägg brödskivor, en eller två åt gången, i äggblandningen och vänd så att båda sidorna av brödet är väl belagda.
  2. Smält smör i en stor stekpanna. Lägg brödskivorna i stekpannan och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna på varje sida, ca 2-3 minuter.
  3. Servera omedelbart eller håll varma i ugnen tills de ska serveras, men inte längre än ca 30 minuter, då det är bäst att lägga dem i kylen.
  4. Njut av dina fattiga riddare utan mjöl!
Fattiga riddare utan mjöl

Fattiga riddare utan mjöl

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fattiga riddare utan mjöl! Jag har gjort det här klassiska receptet på fattiga riddare utan mjöl så länge jag kan minnas. Jag älskar att receptet bara kräver några få ingredienser och går väldigt snabbt och enkelt att göra.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 8 skivor

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl mjölk, eller kokosmjölk, eller mandelmjölk
  • 1 st nypa salt
  • 8 st skivor smörgåsbröd
  • smör

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg, mjölk, och salt i en skål, plattbottnad pajform eller ugnsform. Lägg brödskivor, en eller två åt gången, i äggblandningen och vänd så att båda sidorna av brödet är väl belagda.
  • Smält smör i en stor stekpanna. Lägg brödskivorna i stekpannan och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna på varje sida, ca 2-3 minuter.
  • Servera omedelbart eller håll varma i ugnen tills de ska serveras, men inte längre än ca 30 minuter, då det är bäst att lägga dem i kylen.
  • Njut av dina fattiga riddare utan mjöl!
Keyword Fattiga riddare utan mjöl

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning