Fårlår i ugn – Recept

Om du inte har lagat ett fårlår tidigare, så kan man vara lite rädd inför uppgifte. Var inte rädd! Det är så mycket lättare att laga fårlår än man tror. Ingredienslistan är som vi i detta recept kommer att se inte särskilt lång heller. Allt du behöver för detta recept förutom fårlåret är vitlök, olivolja, färska örter, Dijon-senap, salt och peppar!

Fårlår ser väldigt fint ut när det kommer ut ur ugnen, men det är också väldigt enkelt att göra. Marinering behövs inte heller med detta recept – du ser att den enkla vitlöksblandningen i detta recept kommer att ge så mycket smak.

Min favorit att kombinera med fårlår är potatis rostad i ugn, mer specifikt hasselbackspotatis. Det blir en jättehärlig mix som gifter sig väl.

Redskap

  • Stekpanna helt i metall som tål ugn
  • Galler att ha ovanpå stekpannan
  • Aluminiumfolie
  • Köttermometer
  • Hushållspapper

Ingredienser

  • 1 trimmat fårlår med ben (på 2-2,5 kg)
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk Dijon senap
  • 1 msk salt
  • 2 tsk malen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader C. Täck en stekpanna helt i metall (inte plast) med aluminiumfolie.
  • Torka av lammet med hushållspapper. Använd en vass kniv för att göra grunda snitt överallt på fårlårets ovansida.
  • Kombinera vitlök, olivolja, rosmarin, timjan, dijon, salt och peppar, i en liten skål.
  • Lägg lammet med fettsidan uppåt på ett galler ovanpå stekpannan. Fördela vitlöksblandningen jämnt över lammet, gnid in ordentligt i de uppskurna snitten.
  • Ställ in fårlåret i ugnen och grädda tills det når en innertemperatur på 57 grader C för medium-tillagat. I ugnen tar detta cirka 1 timme 30 minuter till 1 timme 45 minuter. Låt vila i 15 minuter utanför ugnen innan du skär upp och serverar.
  • Klart! Servera gärna med hasselbackspotatis.
fårlår banner

Fårlår i ugn

Om du inte har lagat ett fårlår tidigare, så kan man vara lite rädd inför uppgifte. Var inte rädd! Det är så mycket lättare att laga fårlår än man tror. Ingredienslistan är som vi i detta recept kommer att se inte särskilt lång heller. Allt du behöver för detta recept förutom fårlåret är vitlök, olivolja, färska örter, Dijon-senap, salt och peppar!
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 1 t 45 minuter
Total tid 2 t 5 minuter
Portioner 8 portioner

Utrustning

  • Stekpanna helt i metall som tål ugn
  • Galler att ha ovanpå stekpannan
  • Aluminiumfolie
  • Köttermometer
  • Hushållspapper

Ingredienser
  

  • 1 st trimmat fårlår med ben (på 2-2,5 kg)
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk Dijon-senap
  • 1 msk salt
  • 2 tsk malen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader C. Täck en stekpanna helt i metall (inte plast) med aluminiumfolie.
  • Torka av lammet med hushållspapper. Använd en vass kniv för att göra grunda snitt överallt på fårlårets ovansida.
  • Kombinera vitlök, olivolja, rosmarin, timjan, dijon, salt och peppar, i en liten skål.
  • Lägg lammet med fettsidan uppåt på ett galler ovanpå stekpannan. Fördela vitlöksblandningen jämnt över lammet, gnid in ordentligt i de uppskurna snitten.
  • Ställ in fårlåret i ugnen och grädda tills det når en innertemperatur på 57 grader C för medium-tillagat. I ugnen tar detta cirka 1 timme 30 minuter till 1 timme 45 minuter. Låt vila i 15 minuter utanför ugnen innan du skär upp och serverar.
  • Klart! Servera gärna med hasselbackspotatis.
Keyword fårlår, fårlår i ugn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning