Falsk potatisbakelse – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på falsk potatisbakelse!

Detta är riktigt gott och riktigt lyxigt fika, men namnet är för mig lite av ett mysterium. Falsk potatisbakelse, kanske för att det ser ut som potatis. Jag tycker i alla fall det blir otroligt gott och värt att baka!

Falsk potatisbakelse

Falsk potatisbakelse är en riktigt härlig kaka som faktiskt imponerar en hel del på de som får smaka. Jättegott till kaffe, thé, eller saft, och falsk potatisbakelse är något som alla uppskattar.

Den lilla tid det tar att göra falsk potatisbakelse är värd det, för man får många bitar. Det går jättebra att frysa in falsk potatisbakelse vilket gör att man inte behöver stressa med att äta bitarna. Man kan helt enkelt ta fram och låta bitar tina någon timme innan kaffet.

Falsk potatisbakelse gjorde min mor när jag var liten. Jag tycker den har ett riktigt roligt namn som är lite udda, falsk potatisbakelse. Något som däremot är sant är att det helt klart en riktigt god bakelse! Testa att baka enligt detta klassiska recept med enkla ingredienser!

Ingredienser (1 plåt)

Basen

  • 4 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vaniljkräm

Topping

  • grovriven mandelmassa
  • kakao

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. I en bunke, vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Smält smör i micro eller på spisen. Häll i mjölken i smöret och rör om. Tillsätt smörblandningen till äggblandningen.
  4. I en annan bunke eller skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i en smord eller bakpappersklädd långpanna i cirka 15-20 minuter. Ta en mindre långpanna om du vill ha högre falska potatisbakelser.
  6. Låt kakan svalna. Under tiden, blanda ihop smörkrämens ingredienser, och tillsätt vaniljkrämen sist. Bred ut krämen på den kalla kakan som tidigare gräddades i ugnen.
  7. Grovriv mandelmassa över krämen och sikta sedan kakaopulver ovanpå mandelmassan. Skär kakan i bitar och ställ in i kylen. Servera till fikat!
  8. Njut av din falska potatisbakelse! Frys in för längre hållbarhet!
Falsk potatisbakelse

Falsk potatisbakelse

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på falsk potatisbakelse! Detta är riktigt gott och riktigt lyxigt fika, men namnet är för mig lite av ett mysterium. Falsk potatisbakelse, kanske för att det ser ut som potatis. Jag tycker i alla fall det blir otroligt gott och värt att baka!
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
  

Basen

  • 4 st ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vaniljkräm

Topping

  • grovriven mandelmassa
  • kakao

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader.
  • I en bunke, vispa ägg och socker fluffigt.
  • Smält smör i micro eller på spisen. Häll i mjölken i smöret och rör om. Tillsätt smörblandningen till äggblandningen.
  • I en annan bunke eller skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i en smord eller bakpappersklädd långpanna i cirka 15-20 minuter. Ta en mindre långpanna om du vill ha högre falska potatisbakelser.
  • Låt kakan svalna. Under tiden, blanda ihop smörkrämens ingredienser, och tillsätt vaniljkrämen sist. Bred ut krämen på den kalla kakan som tidigare gräddades i ugnen.
  • Grovriv mandelmassa över krämen och sikta sedan kakaopulver ovanpå mandelmassan. Skär kakan i bitar och ställ in i kylen. Servera till fikat!
  • Njut av din falska potatisbakelse! Frys in för längre hållbarhet!
Keyword Falsk potatisbakelse

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning