Falsk hummersoppa – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på falsk hummersoppa!

Denna falska hummersoppa är en festlig soppa som smakar som hummersoppa, fastän den inte innehåller hummer. God att servera när som helst!

Falsk hummersoppa är en trevlig soppa med vacker färg, som smakar som hummer men som görs snabbt, enkelt, och riktigt gott, utan något krångel. Det är en rolig soppa att göra och njuta av.

Jag gillar att servera denna falska hummersoppa med lite ugnsrostat vitlöksbröd, det passar riktigt bra till, om man vill.

Vid servering tycker jag det är gott med en klick creme fraiche i mitten av soppfatet eller skålen!

Falsk hummersoppa

Receptet – Så gör du:

Falsk hummersoppa

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna falska hummersoppa är en festlig soppa som smakar som hummersoppa, fastän den inte innehåller hummer. God att servera när som helst!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 6 st till 7 st medelstora morötter
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1,5 msk smör (eller margarin)
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 5 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong, eller vatten + 1 buljongtärning)
  • 1,5 dl grädde
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • valfritt: creme fraiche till garnering

Instruktioner

  • Skala och hacka morötterna i bitar. Koka dem mjuka i vatten i en kastrull.
  • Ta upp morötterna ur vattnet, med spara spadet.
  • Mixa morötterna med stavmixer.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i en gryta i lite smör, margarin eller olja tills den får fin färg.
  • Tillsätt vetemjöl och buljong, morotspuré och morotsspad till löken i grytan.
  • Låt soppan i grytan sjuda, men inte koka. Rör ner grädden och smaksätt med kryddor.
  • Servera soppan i fat och strö över lite persilja till servering. Servera gärna med en klick creme fraiche, och gärna vitlöksbröd!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Falsk hummersoppa

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar