Enkel räkrisotto – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel räkrisotto!

Denna läckra krämiga, enkla räkorisotto är den perfekta måltiden för alla speciella tillfällen. Det bästa är att allt kan göras enkelt i en kastrull!

Detta är en enkel räkrisotto som smakar riktigt bra. Jag gillar att servera den med en enkel ruccolasallad vid sidan av. En bra räkrisotto för mig är härligt krämig och saftig, som verkligen lyfter fram räkornas goda smaker.

Risotto som rätt är enkelt att laga, men den kan vara lite skrämmande om du aldrig har gjort den förut. Det är definitivt en maträtt som behöver lite extra uppsikt.

Enkel räkrisotto

Receptet – Så gör du:

Enkel räkrisotto

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna läckra krämiga, enkla räkorisotto är den perfekta måltiden för alla speciella tillfällen. Det bästa är att allt kan göras enkelt i en kastrull!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g skalade räkor
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 näve färsk persilja eller 1 tsk torkad persilja
  • 1 st gul paprika
  • 2,5 dl risottoris
  • valfritt: 1 dl torrt vitt vin
  • 9 dl vatten + 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • I en medelstor skål, blanda ihop skalade, räkor, salt, peppar, hackad vitlök, gul paprika och persilja.
  • Blanda ut kycklingbuljongtärningarna i vattnet och ställ åt sidan så länge.
  • Tillsätt lite olivolja i en panna och ställ på medelhög värme. Tillsätt räkblandningen och fräs tills att räkorna är helt rosa. Överför till en tallrik/skål så länge.
  • Sänk värmen till medel och tillsätt en matsked olivolja och smöret till en kastrull. Rör om tills smöret är helt smält. Tillsätt risottoris i kastrullen och koka tills det är lätt gyllenbrunt.
  • Valfritt: Tillsätt vitt vin i kastrullen och rör om ofta tills det mesta av det vita vinet har absorberats av riset.
  • Börja lägga till kycklingbuljongvattnet 1 dl åt gången. Rör om ofta och vänta tills kycklingbuljongen mestadels har absorberats i riset innan du tillsätter nästa deciliter buljong. Fortsätt denna process tills din sista deciliter kycklingbuljong har absorberats av riset. Konsistensen på ditt ris bör vid denna tidpunkt vara al-dente. Om inte, sänk värmen till mycket låg och täck över riset med lock och låt puttra i ca 10 minuter.
  • Tillsätt räkblandningen och riven parmesan till risottoriset och rör om tills parmesanen är helt smält.
  • Färdigt! Servera och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel räkrisotto

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar