Enkel kålpudding – Recept

4.8/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel kålpudding!

Här är ett recept på enkel kålpudding som är snabbt, enkelt och gott. Denna kålpudding är riktigt enkel att laga och kräver inga komplicerade ingredienser!

Kålpudding är en klassiker, och för mig ska den vara enkel, okomplicerad, och trevlig att både laga och äta. Alla dessa kriterier tycker uppfylls av denna enkla men riktigt goda kålpudding.

Kort sagt så älskar jag denna enkla kålpudding och tycker den är riktigt värd att göra! Så god, smakrik och snabb att göra. Testa gärna receptet nedan!

Enkel kålpudding

Receptet – Så gör du:

Enkel kålpudding

4.8/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett recept på enkel kålpudding som är snabbt, enkelt och gott. Denna kålpudding är riktigt enkel att laga och kräver inga komplicerade ingredienser!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g vitkål (ca ½ kålhuvud)
  • 1 klick smör
  • 500 g köttfärs – bland
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Hacka kålen i mindre bitar.
  • Bryn kålen i lite smör i en stekpanna tills den fått lite färg, cirka 5 minuter. Eventuellt kan man behöva bryna lite i taget om allt inte får plats.
  • Blanda färsen med kryddor och vatten till en smet.
  • Ta fram en ugnsfast form och lägg i hälften av kålen. Toppa sedan med färsen och täck över färsen med andra halvan av kålen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175°C i cirka 45 minuter.
  • Ta ut ur ugnen! Servera gärna med rårörda lingon och en sallad.
  • Njut av din enkla kålpudding!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel kålpudding

3 Kommentarer

  1. 5 stars
    Mkt enkelt recept.
    Stekte lite lök som jag hade i smeten sen ringlade jag över lite sirap på kålen. Bra recept så den ska jag göra nästa gång

  2. 4 stars
    Hällde på lite soja på första lagret kål. Hackade ner en halv lök i köttfärsen sen över till formen. Övre lagret kål spred jag över lite honung. Bra rätt utan mycket jobb!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar