Dumlekakor i långpanna – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dumlekakor i långpanna!

Dumlekakor i långpanna är en snabb och enkel favorit till fikat som är perfekt att bjuda vänner och bekanta på. Med ljuvliga dumlekolor och en härlig deg så blir detta en svårslagen dessert!

När det är dags för fika så är ibland bara det bästa och godaste bra nog! Då tycker jag detta recept på dumlekakor i långpanna förtjänar att plockas fram.

En långpanna med måtten cirka 30×40 cm med dumlekakor som detta recept ger, är ungefär 50 st rutor av dumlekakor. För en hälften så stor panna, halvera helt enkelt receptet!

Dessa dumlekakor i långpanna går förvånansvärt snabbt och smidigt att göra, och de blir enkelt klara på under en halvtimme, räknat från start.

Kort sagt så älskar jag dessa dumlekakor i långpanna och tycker de är riktigt härliga. Så värda att göra. Testa gärna receptet nedan för en klassisk cirka 30×40 cm stor långpanna!

Dumlekakor i långpanna

Receptet – Så gör du:

Dumlekakor i långpanna

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dumlekakor i långpanna är en snabb och enkel favorit till fikat som är perfekt att bjuda vänner och bekanta på. Med ljuvliga dumlekolor och en härlig deg så blir detta en svårslagen dessert!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 50 rutor

Ingredienser
 

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 msk sirap
  • 7,25 dl vetemjöl
  • 1,5 påse till 2 påsar dumlekolor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  • Tärna smöret i små tärningar.
  • Kombinera alla ingredienser förutom dumlekolorna i en stor bunke. Nyp ihop till en enhetlig deg.
  • Tryck ut degen jämnt i långpannan och toppa med hackad dumle.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 12-15 minuter, tills kanterna på kakan börjar få färg.
  • Ta ut ur ugnen, låt svalna och skär upp i rutor.
  • Njut av dina dumlekakor i långpanna!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dumlekakor i långpanna

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar