I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dumlekakor i långpanna!
Dumlekakor i långpanna är en snabb och enkel favorit till fikat som är perfekt att bjuda vänner och bekanta på. Med ljuvliga dumlekolor och en härlig deg så blir detta en svårslagen dessert!
När det är dags för fika så är ibland bara det bästa och godaste bra nog! Då tycker jag detta recept på dumlekakor i långpanna förtjänar att plockas fram.
En långpanna med måtten cirka 30×40 cm med dumlekakor som detta recept ger, är ungefär 50 st rutor av dumlekakor. För en hälften så stor panna, halvera helt enkelt receptet!
Dessa dumlekakor i långpanna går förvånansvärt snabbt och smidigt att göra, och de blir enkelt klara på under en halvtimme, räknat från start.
Kort sagt så älskar jag dessa dumlekakor i långpanna och tycker de är riktigt härliga. Så värda att göra. Testa gärna receptet nedan för en klassisk cirka 30×40 cm stor långpanna!
Receptet – Så gör du:
Dumlekakor i långpanna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 300 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 3 msk sirap
- 7,25 dl vetemjöl
- 1,5 påse till 2 påsar dumlekolor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Tärna smöret i små tärningar.
- Kombinera alla ingredienser förutom dumlekolorna i en stor bunke. Nyp ihop till en enhetlig deg.
- Tryck ut degen jämnt i långpannan och toppa med hackad dumle.
- Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 12-15 minuter, tills kanterna på kakan börjar få färg.
- Ta ut ur ugnen, låt svalna och skär upp i rutor.
- Njut av dina dumlekakor i långpanna!