Diabeteskakor med havregryn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på diabeteskakor med havregryn!

Detta är nu officiellt mitt favoritrecept på havrekakor för diabetiker, tillsätt russin om så önskas. Snabba, enkla och goda. Saftiga och fina och mjuka på insidan. Vi kan bara inte sluta äta dem!

Vi kallar dessa för diabeteskakor med havregryn. Min pappa är diabetiker typ-2 och han älskar dessa kakor. Det gör vi andra också, de är för alla!

Använd exempelvis stevia som sötningsmedel i receptet. Jag gillar verkligen kakornas konsistens och smak. Diabeteskakor med havregryn är perfekta kakor som alltid smakar gott och är enkla att förvara.

Kort sagt så älskar jag detta recept på diabeteskakor med havregryn och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på diabeteskakor med havregryn enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2,5 msk granulerat sötningsmedel (exempelvis stevia)
  • 2 msk mjölk
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 0,25 tsk kanel
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • valfritt: 1 dl mörka russin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Blanda vetemjölet med kanelen.
  3. Vispa smöret och sötningsmedlet tills det är fluffigt. Tillsätt ägget, mjölken och vaniljextraktet. Tillsätt gradvis vetemjölsblandningen.
  4. Rör ner havregryn och valfritt: russin.
  5. På en plåt klädd med bakplåtspapper, släpp två teskedar smet åt gången om små kakor önskas, en matsked om större kakor önskas på bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen på 160°C tills kakorna är gyllenbruna, 10-12 minuter. Kyl på galler.
  7. Färdigt! Njut av dina kakor!
Diabeteskakor med havregryn

Diabeteskakor med havregryn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på diabeteskakor med havregryn! Detta är nu officiellt mitt favoritrecept på havrekakor för diabetiker, tillsätt russin om så önskas. Snabba, enkla och goda. Saftiga och fina och mjuka på insidan. Vi kan bara inte sluta äta dem!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 24 kakor

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2,5 msk granulerat sötningsmedel (exempelvis stevia)
  • 2 msk mjölk
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • ¼ tsk kanel
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • valfritt: 1 dl mörka russin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160°C.
  • Blanda vetemjölet med kanelen.
  • Vispa smöret och sötningsmedlet tills det är fluffigt. Tillsätt ägget, mjölken och vaniljextraktet. Tillsätt gradvis vetemjölsblandningen.
  • Rör ner havregryn och valfritt: russin.
  • På en plåt klädd med bakplåtspapper, släpp två teskedar smet åt gången om små kakor önskas, en matsked om större kakor önskas på bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen på 160°C tills kakorna är gyllenbruna, 10-12 minuter. Kyl på galler.
  • Färdigt! Njut av dina kakor!
Keyword Diabeteskakor med havregryn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning