Diabeteskakor med havregryn – Recept

4.4/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på diabeteskakor med havregryn!

Detta är nu officiellt mitt favoritrecept på havrekakor för diabetiker, tillsätt russin om så önskas. Snabba, enkla och goda. Saftiga och fina och mjuka på insidan. Vi kan bara inte sluta äta dem!

Vi kallar dessa för diabeteskakor med havregryn. Min pappa är diabetiker typ-2 och han älskar dessa kakor. Det gör vi andra också, de är för alla!

Använd exempelvis stevia som sötningsmedel i receptet. Jag gillar verkligen kakornas konsistens och smak. Diabeteskakor med havregryn är perfekta kakor som alltid smakar gott och är enkla att förvara!

Diabeteskakor med havregryn

Receptet – Så gör du:

Diabeteskakor med havregryn

4.4/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är nu officiellt mitt favoritrecept på havrekakor för diabetiker, tillsätt russin om så önskas. Snabba, enkla och goda. Saftiga och fina och mjuka på insidan. Vi kan bara inte sluta äta dem!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 24 kakor

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2,5 msk granulerat sötningsmedel (exempelvis stevia)
  • 2 msk mjölk
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • ¼ tsk kanel
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • valfritt: 1 dl mörka russin

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160°C.
  • Blanda vetemjölet med kanelen och bakpulvret.
  • Vispa smöret och sötningsmedlet tills det är fluffigt. Tillsätt ägget, mjölken och vaniljextraktet. Tillsätt gradvis vetemjölsblandningen.
  • Rör ner havregryn och valfritt: russin.
  • På en plåt klädd med bakplåtspapper, släpp två teskedar smet åt gången om små kakor önskas, en matsked om större kakor önskas på bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen på 160°C tills kakorna är gyllenbruna, 10-12 minuter. Kyl på galler.
  • Färdigt! Njut av dina kakor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Diabeteskakor med havregryn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar