I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på diabeteskakor med havregryn!
Detta är nu officiellt mitt favoritrecept på havrekakor för diabetiker, tillsätt russin om så önskas. Snabba, enkla och goda. Saftiga och fina och mjuka på insidan. Vi kan bara inte sluta äta dem!
Vi kallar dessa för diabeteskakor med havregryn. Min pappa är diabetiker typ-2 och han älskar dessa kakor. Det gör vi andra också, de är för alla!
Använd exempelvis stevia som sötningsmedel i receptet. Jag gillar verkligen kakornas konsistens och smak. Diabeteskakor med havregryn är perfekta kakor som alltid smakar gott och är enkla att förvara!
Receptet – Så gör du:
Diabeteskakor med havregryn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 125 g smör, rumstempererat
- 2,5 msk granulerat sötningsmedel (exempelvis stevia)
- 2 msk mjölk
- 3,5 dl havregryn
- 1 st ägg
- ¼ tsk kanel
- ½ tsk vaniljextrakt
- valfritt: 1 dl mörka russin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160°C.
- Blanda vetemjölet med kanelen och bakpulvret.
- Vispa smöret och sötningsmedlet tills det är fluffigt. Tillsätt ägget, mjölken och vaniljextraktet. Tillsätt gradvis vetemjölsblandningen.
- Rör ner havregryn och valfritt: russin.
- På en plåt klädd med bakplåtspapper, släpp två teskedar smet åt gången om små kakor önskas, en matsked om större kakor önskas på bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen på 160°C tills kakorna är gyllenbruna, 10-12 minuter. Kyl på galler.
- Färdigt! Njut av dina kakor!