Dansk remouladsås – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dansk remouladsås!

Detta är ett enkelt och traditionellt recept på dansk remouladsås. Servera den tillsammans med panerad fisk, och gärna potatis och en citronklyfta som tillbehör.

Jag tycker personligen att jag har hittat det bästa receptet på dansk remouladsås! Det blir en härlig sås som verkligen passar bra till fisk, men också som dippsås, topping på en smörgås, tillsammans med korv eller som sås inuti en hamburgare. Möjligheterna är många!

Remouladsåsen i detta recept är främst baserad på majonnäs och även lite gräddfil. Resten av ingredienserna är en bra blandning av grönsaker och örter.

Har man inte alla grönsaker kan man anpassa lite efter egen smak och egna ingredienser. Salt, peppar och citronsaft tillsätts efter smak.

Kort sagt så älskar jag detta recept på dansk remouladsås och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på dansk remouladsås enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (dansk remouladsås till 4 personer)

  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 msk morötter
  • 1 msk vitkål
  • 1 msk cornichons
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk rödlök
  • 1 tsk stark senap
  • 1 tsk gurkmeja (för färgen)
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • peppar efter smak

Instruktioner

  1. Förbered alla grönsaker.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Tillsätt lite extra gurkmeja om du vill ha en mer gul färg. Tillsätt extra salt och peppar efter smak.
  3. Låt vila i kylen i 30 minuter innan servering.
Dansk remouladsås

Dansk remouladsås

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dansk remouladsås! Detta är ett enkelt och traditionellt recept på dansk remouladsås. Servera den tillsammans med panerad fisk, och gärna potatis och en citronklyfta som tillbehör.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 msk morötter
  • 1 msk vitkål
  • 1 msk cornichons
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk rödlök
  • 1 tsk stark senap
  • 1 tsk gurkmeja (för färgen)
  • ½ tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Förbered alla grönsaker.
  • Blanda alla ingredienser i en skål. Tillsätt lite extra gurkmeja om du vill ha en mer gul färg. Tillsätt extra salt och peppar efter smak.
  • Låt vila i kylen i 30 minuter innan servering.
Keyword Dansk remouladsås

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning