I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dansk remouladsås!
Detta är ett enkelt och traditionellt recept på dansk remouladsås. Servera den tillsammans med panerad fisk, och gärna potatis och en citronklyfta som tillbehör.
Jag tycker personligen att jag har hittat det bästa receptet på dansk remouladsås! Det blir en härlig sås som verkligen passar bra till fisk, men också som dippsås, topping på en smörgås, tillsammans med korv eller som sås inuti en hamburgare. Möjligheterna är många!
Remouladsåsen i detta recept är främst baserad på majonnäs och även lite gräddfil. Resten av ingredienserna är en bra blandning av grönsaker och örter.
Har man inte alla grönsaker kan man anpassa lite efter egen smak och egna ingredienser. Salt, peppar och citronsaft tillsätts efter smak!
Receptet - Så gör du:
Dansk remouladsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 msk majonnäs
- 1 msk gräddfil
- 1 msk morötter
- 1 msk vitkål
- 1 msk cornichons
- 1 msk gräslök
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk rödlök
- 1 tsk stark senap
- 1 tsk gurkmeja (för färgen)
- ½ tsk strösocker
- ½ tsk salt
- peppar efter smak
Instruktioner
- Förbered alla grönsaker.
- Blanda alla ingredienser i en skål. Tillsätt lite extra gurkmeja om du vill ha en mer gul färg. Tillsätt extra salt och peppar efter smak.
- Låt vila i kylen i 30 minuter innan servering.