Dadelkladdkaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dadelkladdkaka, en kladdkaka med dadlar!

Denna dadelkladdkaka får en naturlig sötma av dadlarna och en riktigt fin kladdig konsistens. Blir perfekt till fikat!

Denna dadelkladdkaka är perfekt när du vill ha en mer naturligt sötad kladdkaka som har en riktigt bra kladdighet. Riktigt god att servera med exempelvis vaniljglass, vispgrädde eller vaniljkvarg, och lite goda bär.

Toppa med lite florsocker eller riven kokos inför gräddningen om så önskas.

Kort sagt så älskar jag denna dadelkladdkaka och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 dadelkladdkaka)

  • 12 st urkärnade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1,5 msk flytande honung
  • 3 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk riven kokos
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smörj en form med kokosolja, gärna en form med avtagbara kanter. Valfritt är att bröa med lite riven kokos.
  3. Mixa de urkärnade dadlarna med kokosoljan och honungen så det blir slätt.
  4. Tillsätt äggen och mixa på nytt.
  5. Blanda mandelmjöl, riven kokos, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Blanda sedan med dadelblandningen genom att röra om.
  6. Bred ut smeten i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 8-10 minuter, beroende på hur kladdig konsistens man vill ha.
  8. Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning.
  9. Servera gärna med vaniljglass, vispgrädde, eller vaniljkvarg!
  10. Njut av din dadelkladdkaka!
Dadelkladdkaka

Dadelkladdkaka

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dadelkladdkaka, en kladdkaka med dadlar! Denna dadelkladdkaka får en naturlig sötma av dadlarna och en riktigt fin kladdig konsistens. Blir perfekt till fikat!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 1 kladdkaka

Ingredienser
  

  • 12 st urkärnade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1,5 msk flytande honung
  • 3 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk riven kokos
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Mixa de urkärnade dadlarna med kokosoljan och honungen så det blir slätt.
  • Tillsätt äggen och mixa på nytt.
  • Blanda mandelmjöl, riven kokos, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Blanda sedan med dadelblandningen genom att röra om.
  • Bred ut smeten i en form, gärna med avtagbara kanter.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 8-10 minuter, beroende på hur kladdig konsistens man vill ha.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning.
  • Servera gärna med vaniljglass, vispgrädde, eller vaniljkvarg!
  • Njut av din dadelkladdkaka!
Keyword Dadelkladdkaka, Kladdkaka med dadlar

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning