I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dadelkladdkaka, en kladdkaka med dadlar!
Denna dadelkladdkaka får en naturlig sötma av dadlarna och en riktigt fin kladdig konsistens. Blir perfekt till fikat!
Denna dadelkladdkaka är perfekt när du vill ha en mer naturligt sötad kladdkaka som har en riktigt bra kladdighet. Riktigt god att servera med exempelvis vaniljglass, vispgrädde eller vaniljkvarg, och lite goda bär.
Toppa med lite florsocker eller riven kokos inför gräddningen om så önskas.
Kort sagt så älskar jag denna dadelkladdkaka och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Dadelkladdkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 12 st urkärnade dadlar
- 2 msk kokosolja
- 1,5 msk flytande honung
- 3 st ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 2,5 msk riven kokos
- 3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Mixa de urkärnade dadlarna med kokosoljan och honungen så det blir slätt.
- Tillsätt äggen och mixa på nytt.
- Blanda mandelmjöl, riven kokos, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Blanda sedan med dadelblandningen genom att röra om.
- Bred ut smeten i en form, gärna med avtagbara kanter.
- Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 8-10 minuter, beroende på hur kladdig konsistens man vill ha.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning.
- Servera gärna med vaniljglass, vispgrädde, eller vaniljkvarg!
- Njut av din dadelkladdkaka!
Det var så gott! Jag rekommenderar absolut dethär🤩