Citronkaka i långpanna – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på citronkaka i långpanna!

En citronkaka i långpanna är en smörig kaka med läcker citronkräm, och som är pudrad med florsocker. Gör denna citronkaka som är lika vacker som den är läcker!

En krispig och smörig citronkaka i långpanna, toppad med en läcker citronkräm. Generöst pudrad med florsocker, lika vacker som den är god. Denna citronkaka i långpanna blir snabbt en favorit till fikat eller efterrätten.

Citronkakorna går bra att frysa in. Låt dem svalna helt och frys in i rutor, tätt täckt med plast, i upp till tre månader. Innan servering tar du ut dem från frysen och låta dem tina över natten i kylen. Skär upp och strö sedan över florsocker före servering.

Kort sagt så älskar jag denna citronkaka i långpanna och tycker den är riktigt värd att göra. God, saftig, snabb och enkel. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 citronkaka i långpanna)

  • 4 dl vetemjöl
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm

  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 citrons rivna skal
  • 8 msk citronsaft

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. I en skål eller bunke, blanda strösocker och vaniljsocker, rumstempererat smör i tärningar, och mjöl.
  3. Jobba ut degen i långpanna klädd med bakplåtspapper.
  4. Förgrädda långpannan i mitten av ugnen på 200°C i 10-15 min. Under tiden, fortsätt med citronkrämen.
  5. Citronkrämen: vispa ägg och socker ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
  6. Tillsätt citronkrämens övriga ingredienser. När kakans botten har förgräddats, ta ut ur ugnen, häll citronkrämen i formen och grädda i 10 minuter till.
  7. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Citronkrämen stelnar när kakan kallnar.
  8. Pudra kakan med florsocker och skär i rutor.
  9. Njut av din citronkaka i långpanna!
Citronkaka i långpanna

Citronkaka i långpanna

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på citronkaka i långpanna! En citronkaka i långpanna är en smörig kaka med läcker citronkräm, och som är pudrad med florsocker. Gör denna citronkaka som är lika vacker som den är läcker!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 4 dl vetemjöl
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm

  • 4 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st citrons rivna skal
  • 8 msk citronsaft

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • I en skål eller bunke, blanda strösocker och vaniljsocker, rumstempererat smör i tärningar, och mjöl.
  • Jobba ut degen i långpanna klädd med bakplåtspapper.
  • Förgrädda långpannan i mitten av ugnen på 200°C i 10-15 min. Under tiden, fortsätt med citronkrämen.
  • Citronkrämen: vispa ägg och socker ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
  • Tillsätt citronkrämens övriga ingredienser. När kakans botten har förgräddats, ta ut ur ugnen, häll citronkrämen i formen och grädda i 10 minuter till.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Citronkrämen stelnar när kakan kallnar.
  • Pudra kakan med florsocker och skär i rutor.
  • Njut av din citronkaka i långpanna!
Keyword Citronkaka i långpanna

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning