I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på citronkaka i långpanna!
En citronkaka i långpanna är en smörig kaka med läcker citronkräm, och som är pudrad med florsocker. Gör denna citronkaka som är lika vacker som den är läcker!
En krispig och smörig citronkaka i långpanna, toppad med en läcker citronkräm. Generöst pudrad med florsocker, lika vacker som den är god. Denna kaka blir snabbt en favorit till fikat eller efterrätten.
Kakan går bra att skära upp och frysa in. Låt dem svalna helt och frys in i rutor, tätt övertäckta med plastfolie, i upp till tre månader. Innan servering tar du ut dem från frysen och låta dem tina över natten i kylen. Skär upp och strö sedan över florsocker före servering.
Kort sagt så älskar jag denna citronkaka i långpanna och tycker den är riktigt värd att göra. God, saftig, snabb och enkel. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Citronkaka i långpanna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 225 g smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Citronkräm
- 4 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 st citrons rivna skal
- 8 msk citronsaft
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- I en skål eller bunke, blanda strösocker och vaniljsocker, rumstempererat smör i tärningar, och mjöl.
- Jobba ut degen i långpanna (ca 30×40 cm) klädd med bakplåtspapper.
- Förgrädda långpannan i mitten av ugnen på 200°C i 10-15 min. Under tiden, fortsätt med citronkrämen.
- Citronkrämen: vispa ägg och socker ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
- Tillsätt citronkrämens övriga ingredienser. När kakans botten har förgräddats, ta ut ur ugnen, häll citronkrämen i formen och grädda i 10 minuter till.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna. Citronkrämen stelnar när kakan kallnar.
- Pudra kakan med florsocker och skär i rutor.
- Njut av din citronkaka i långpanna!
Såå underbart god❤️ bara älskar den🥰
Underbart god.