Citronkaka i långpanna – Recept

4.8/5 baserat på 29 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på citronkaka i långpanna!

En citronkaka i långpanna är en smörig kaka med läcker citronkräm, och som är pudrad med florsocker. Gör denna citronkaka som är lika vacker som den är läcker!

En krispig och smörig citronkaka i långpanna, toppad med en läcker citronkräm. Generöst pudrad med florsocker, lika vacker som den är god. Denna kaka blir snabbt en favorit till fikat eller efterrätten.

Kakan går bra att skära upp och frysa in. Låt dem svalna helt och frys in i rutor, tätt övertäckta med plastfolie, i upp till tre månader. Innan servering tar du ut dem från frysen och låta dem tina över natten i kylen. Skär upp och strö sedan över florsocker före servering.

Kort sagt så älskar jag denna citronkaka i långpanna och tycker den är riktigt värd att göra. God, saftig, snabb och enkel. Testa gärna receptet nedan!

Citronkaka i långpanna

Receptet – Så gör du:

Citronkaka i långpanna

4.8/5 baserat på 29 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En citronkaka i långpanna är en smörig kaka med läcker citronkräm, och som är pudrad med florsocker. Gör denna citronkaka som är lika vacker som den är läcker!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 långpanna

Utrustning

Ingredienser
 

  • 4 dl vetemjöl
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm

  • 4 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st citrons rivna skal
  • 8 msk citronsaft

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • I en skål eller bunke, blanda strösocker och vaniljsocker, rumstempererat smör i tärningar, och mjöl.
  • Jobba ut degen i långpanna (ca 30×40 cm) klädd med bakplåtspapper.
  • Förgrädda långpannan i mitten av ugnen på 200°C i 10-15 min. Under tiden, fortsätt med citronkrämen.
  • Citronkrämen: vispa ägg och socker ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
  • Tillsätt citronkrämens övriga ingredienser. När kakans botten har förgräddats, ta ut ur ugnen, häll citronkrämen i formen och grädda i 10 minuter till.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Citronkrämen stelnar när kakan kallnar.
  • Pudra kakan med florsocker och skär i rutor.
  • Njut av din citronkaka i långpanna!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Citronkaka i långpanna

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar