Chokladtårtbotten – Recept

4.8/5 baserat på 31 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladtårtbotten!

Här kommer ett recept på en härligt saftig och stabil chokladtårtbotten med gott om chokladsmak. Perfekt även för lite rejälare tårtor med fyllningar och frostingar!

Om du gillar choklad så är detta en bra och saftig chokladtårtbotten som är mångsidig och passar till de allra flesta tårtorna. Den är kompakt men ändå härligt fluffig, som jag tycker en chokladtårtbotten bör vara!

Det som går denna chokladtårtbotten så bra är att den är robust nog för att staplas som våningar i en tårta, utan att tumma på smak och konsistens.

Chokladtårtbotten har en mjukt smulig konsistens, men den är robust nog för stapling och den är definitivt saftig med en koncentrerad chokladsmak, utan att vara för söt.

Sammantaget tycker jag att det är ett bra recept att ha till hands. Den här chokladtårtbotten är bra för alla speciella tillfällen och vilken frosting som helst kommer att fungera med den! Helt klart värd att göra tycker jag!

Chokladtårtbotten

Receptet - Så gör du:

Chokladtårtbotten

4.8/5 baserat på 31 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här kommer ett recept på en härligt saftig och stabil chokladtårtbotten med gott om chokladsmak. Perfekt även för lite rejälare tårtor med fyllningar och frostingar!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 3 chokladtårtbottnar

Ingredienser
 

  • 1⅓ dl kakao
  • 2,75 dl socker
  • 2,75 dl mjölk
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 2 st ägg
  • 4 dl mjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Smörj en form på cirka 20 cm.
  • Blanda mjölk och kakao i en kastrull, tillsätt även hälften av sockret (ca 1,5 dl) i blandningen och rör om.
  • Koka upp innehållet i kastrullen på spisen och ta sedan bort från värmen och låt svalna. Förvärm sedan ugnen till 180 grader Celsius.
  • Vispa smöret och resten av sockret (ca 1,5 dl) pösigt. Vispa ner ett ägg i taget.
  • Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och blanda.
  • Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen, tillsammans med mjölkblandningen, så att allt nu är i samma behållare. Blanda så smeten blir enhetlig.
  • Häll smeten i den smorda formen. Grädda i mitten av ugnen vid 180 grader Celsius i ca 40 min.
  • Låt chokladtårtbottnen svalna i formen i ungefär 5 minuter, lägg sedan upp på galler och låt svalna helt.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladtårtbotten

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar