Chokladsås utan grädde – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladsås utan grädde!

Detta är en otroligt snabb, enkel och god chokladsås som är fri från grädde!

Oavsett anledningen till att man inte kan eller vill använda grädde till sin chokladsås, så är detta recept en bra lösning.

Denna chokladsås utan grädde är god till mycket. Servera den med fördel till pannkakor, crêpes, glass, fruktsallad, milkshakes, våfflor och kalla bakelser.

Kort sagt älskar jag detta recept på chokladsås och rekommenderar det starkt!

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 1 liten nypa salt
  • 1 dl mjölk eller vatten

Instruktioner

  1. I en kastrull, rör ihop kakao, strösocker och salt.
  2. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om på nytt. På spisen, låt koka upp samtidigt som du konstant rör om.
  3. Låt koka på låg värme i ungefär 5 minuter. Resultatet ska bli en blank och slät chokladsås.
  4. Njut av din goda chokladsås!
Chokladsås utan grädde

Chokladsås utan grädde

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladsås utan grädde! Detta är en otroligt snabb, enkel och god chokladsås som är fri från grädde!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 dl mjölk eller vatten

Instruktioner

  • I en kastrull, rör ihop kakao, strösocker och salt.
  • Tillsätt mjölk eller vatten och rör om på nytt. På spisen, låt koka upp samtidigt som du konstant rör om.
  • Låt koka på låg värme i ungefär 5 minuter. Resultatet ska bli en blank och slät chokladsås.
  • Njut av din goda chokladsås!
Keyword Chokladsås utan grädde

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning