Chokladsås utan grädde – Recept

4.9/5 baserat på 14 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladsås utan grädde!

Detta är en otroligt snabb, enkel och god chokladsås som är fri från grädde, och som enkelt kan göras laktosfri! Väldigt mångsidig och funkar perfekt till glass och många andra efterrätter och desserter!

Ingen grädde? Inga problem! Denna chokladsås är alltså gräddfri, och beroende på om man vill ha den laktosfri så kan man enkelt byta ut mjölken i receptet med vanligt vatten.

Oavsett anledningen till att man inte kan eller vill använda grädde till sin chokladsås, så är detta recept en bra lösning. Varken smaken eller konsistensen blir sämre för den sakens skull.

Jag förvarar denna sås i kylen, där den håller sig fräsch i upp till en vecka efter tillagning, beroende på mjölkens hållbarhet när man gör receptet. Går bra att servera både kall och varm, och om man vill ha den varm så går det riktigt smidigt att värma den i mikrovågsugn!

Denna chokladsås är god till mycket och görs med enkla ingredienser. Servera den med fördel till pannkakor, crêpes, glass, fruktsallad, milkshakes, våfflor och kalla bakelser.

Kort sagt älskar jag detta recept på chokladsås och rekommenderar det starkt! Väldigt praktiskt och bra att ha till hands till efterrätter, fikat, eller desserter, och färdigt på bara 10 minuter!

Chokladsås utan grädde

Receptet - Så gör du:

Chokladsås utan grädde

4.9/5 baserat på 14 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en otroligt snabb, enkel och god chokladsås som är fri från grädde, och som enkelt kan göras laktosfri! Väldigt mångsidig och funkar perfekt till glass och många andra efterrätter och desserter!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 dl mjölk eller vatten

Instruktioner

  • I en kastrull, rör ihop kakao, strösocker och salt.
  • Tillsätt mjölk eller vatten och rör om på nytt. På spisen, låt koka upp samtidigt som du konstant rör om.
  • Låt koka på låg värme i ungefär 5 minuter. Resultatet ska bli en blank och slät chokladsås.
  • Njut av din goda chokladsås!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladsås utan grädde

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar