I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladsås utan grädde!
Detta är en otroligt snabb, enkel och god chokladsås som är fri från grädde, och som enkelt kan göras laktosfri! Väldigt mångsidig och funkar perfekt till glass och många andra efterrätter och desserter!
Ingen grädde? Inga problem! Denna chokladsås är alltså gräddfri, och beroende på om man vill ha den laktosfri så kan man enkelt byta ut mjölken i receptet med vanligt vatten.
Oavsett anledningen till att man inte kan eller vill använda grädde till sin chokladsås, så är detta recept en bra lösning. Varken smaken eller konsistensen blir sämre för den sakens skull.
Jag förvarar denna sås i kylen, där den håller sig fräsch i upp till en vecka efter tillagning, beroende på mjölkens hållbarhet när man gör receptet. Går bra att servera både kall och varm, och om man vill ha den varm så går det riktigt smidigt att värma den i mikrovågsugn!
Denna chokladsås är god till mycket och görs med enkla ingredienser. Servera den med fördel till pannkakor, crêpes, glass, fruktsallad, milkshakes, våfflor och kalla bakelser.
Kort sagt älskar jag detta recept på chokladsås och rekommenderar det starkt! Väldigt praktiskt och bra att ha till hands till efterrätter, fikat, eller desserter, och färdigt på bara 10 minuter!
Receptet - Så gör du:
Chokladsås utan grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 dl strösocker
- 2 dl kakao
- 1 st liten nypa salt
- 1 dl mjölk eller vatten
Instruktioner
- I en kastrull, rör ihop kakao, strösocker och salt.
- Tillsätt mjölk eller vatten och rör om på nytt. På spisen, låt koka upp samtidigt som du konstant rör om.
- Låt koka på låg värme i ungefär 5 minuter. Resultatet ska bli en blank och slät chokladsås.
- Njut av din goda chokladsås!