Chokladmuffins med chokladbitar – Recept

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på chokladmuffins med chokladbitar. Dessa muffins påminner starkt om de muffins man ofta hittar på café och du kan själv välja vilken typ av chokladbitar du vill ha i (mjölkchoklad, mörk choklad, vit choklad, och så vidare)!

Chokladmuffins med chokladbitar

Detta är som sagt enligt mig de bästa chokladmuffinsen. Rikligt med choklad, bra saftighet, och med krispiga toppar, detta recept har verkligen allt. De ser ut och smakar precis som i bagerierna och caféerna. Man behöver i princip inget annat recept!

Efter första gången jag gjorde dessa muffins visste jag att mitt sökande efter de ultimata chokladmuffinsen var över. De här har allt du vill ha i en god muffins, krispiga toppar och chokladsmak.

Chokladmuffins med chokladbitar

Jag provade dussintals recept tidigare, men inget av dem var bra som det här.

Chokladmuffins med chokladbitar

Ingredienser (12-14 muffins)

  • 280 g universalmjöl
  • 175 g chokladbitar
  • 75 g osötat kakaopulver
  • 3 tsk bakpulver
  •  1/2 tsk salt
  • 250 g strösocker
  • 2 ägg
  • 250 ml mjölk
  • 55 g osaltat smör smält och kylt
  • 60 ml rapsolja eller vegetabilisk olja
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220 C grader. Smöra 12 muffinsformar eller klä dem med muffinspapper.
  2. Smält smöret i en medelstor skål i mikron och låt det svalna lite medan du förbereder övriga ingredienser.
  3. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt socker och blanda. Ställ åt sidan.
  4. I en medelstor skål, vispa äggen med mjölk, rapsolja, smält smör, och vaniljextrakt. Häll de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om med en träslev eller en gummispatel tills det blandats ihop till en smet. Blanda inte för mycket. Smeten ska vara tjock och klumpig.
  5. Fördela blandningen mellan muffinsformarna och fyll dem nästan ända upp till toppen. Hacka lätt dina chokladbitar. Tryck antingen ner chokladbitarna i smeten i formarna eller lägg dem på toppen av muffinsen.
  6. Grädda muffinsen i 3 minuter på 220 grader, och sänk sedan ugnstemperaturen till 180 grader Celsius. Fortsätt att grädda i ytterligare 12-17 minuter (15-20 minuter totalt), tills en tandpetare som sticks in i mitten av en av muffinsen kommer ut ren.
  7. Ta ut ur ugnen och lägg över till ett galler och låt svalna i cirka 10 minuter innan du tar bort muffinsen från formen.
  8. Klart! Muffins är godast samma dag som de görs, men kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 2 dagar, eller så kan de frysas i upp till 2 månader.
Chokladmuffins med chokladbitar

Chokladmuffins med chokladbitar

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på chokladmuffins med chokladbitar. Dessa muffins påminner starkt om de muffins man ofta hittar på café och du kan själv välja vilken typ av chokladbitar du vill ha i (mjölkchoklad, mörk choklad, vit choklad, och så vidare)!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
  

  • 280 g universalmjöl
  • 175 g chokladbitar
  • 75 g osötat kakaopulver
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 250 g strösocker
  • 2 st ägg
  • 250 ml mjölk
  • 55 g osaltat smör smält och kylt
  • 60 ml rapsolja eller vegetabilisk olja
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 220 C grader. Smöra 12 muffinsformar eller klä dem med muffinspapper.
  • Smält smöret i en medelstor skål i mikron och låt det svalna lite medan du förbereder övriga ingredienser.
  • Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt socker och blanda. Ställ åt sidan.
  • I en medelstor skål, vispa äggen med mjölk, rapsolja, smält smör, och vaniljextrakt. Häll de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om med en träslev eller en gummispatel tills det blandats ihop till en smet. Blanda inte för mycket. Smeten ska vara tjock och klumpig.
  • Fördela blandningen mellan muffinsformarna och fyll dem nästan ända upp till toppen. Hacka lätt dina chokladbitar. Tryck antingen ner chokladbitarna i smeten i formarna eller lägg dem på toppen av muffinsen.
  • Grädda muffinsen i 3 minuter på 220 grader, och sänk sedan ugnstemperaturen till 180 grader Celsius. Fortsätt att grädda i ytterligare 12-17 minuter (15-20 minuter totalt), tills en tandpetare som sticks in i mitten av en av muffinsen kommer ut ren.
  • Ta ut ur ugnen och lägg över till ett galler och låt svalna i cirka 10 minuter innan du tar bort muffinsen från formen.
  • Klart! Muffins är godast samma dag som de görs, men kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 2 dagar, eller så kan de frysas i upp till 2 månader.
Keyword Chokladmuffins med chokladbitar

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning