I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på chokladmuffins med chokladbitar! Dessa muffins tycker jag påminner starkt om de muffins man ofta hittar på café. Man kan själv välja vilken typ av chokladbitar som man vill ha i (mjölkchoklad, mörk choklad, vit choklad, och så vidare)!
Detta är som sagt enligt mig de bästa chokladmuffinsen. Rikligt med choklad, bra saftighet, och med krispiga toppar, detta recept har verkligen allt. De ser ut och smakar precis som i bagerierna och caféerna. Man behöver i princip inget annat recept!
Efter första gången jag gjorde dessa muffins visste jag att mitt sökande efter de ultimata chokladmuffinsen var över. De här har allt du vill ha i en god muffins, krispiga toppar och chokladsmak.
Jag provade dussintals recept tidigare, men inget av dem var bra som det här. Ge det gärna en chans!
Receptet – Så gör du:
Chokladmuffins med chokladbitar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4,5 dl vetemjöl
- 175 g chokladbitar
- 1,5 dl kakaopulver
- 3 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 dl mjölk
- 55 g osaltat smör smält och kylt
- 0,5 dl rapsolja eller vegetabilisk olja
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Värm ugnen till 220 C grader. Smöra 12 muffinsformar eller klä dem med muffinspapper.
- Smält smöret i en medelstor skål i mikron och låt det svalna lite medan du förbereder övriga ingredienser.
- Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt socker och blanda. Ställ åt sidan.
- I en medelstor skål, vispa äggen med mjölk, rapsolja, smält smör, och vaniljextrakt. Häll de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om med en träslev eller en gummispatel tills det blandats ihop till en smet. Blanda inte för mycket. Smeten ska vara tjock och klumpig.
- Fördela blandningen mellan muffinsformarna och fyll dem nästan ända upp till toppen. Hacka lätt dina chokladbitar. Tryck antingen ner chokladbitarna i smeten i formarna eller lägg dem på toppen av muffinsen.
- Grädda muffinsen i 3 minuter på 220 grader, och sänk sedan ugnstemperaturen till 180 grader Celsius. Fortsätt att grädda i ytterligare 12-17 minuter (15-20 minuter totalt), tills en tandpetare som sticks in i mitten av en av muffinsen kommer ut ren.
- Ta ut ur ugnen och lägg över till ett galler och låt svalna i cirka 10 minuter innan du tar bort muffinsen från formen.
- Klart! Muffins är godast samma dag som de görs, men kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 2 dagar, eller så kan de frysas i upp till 2 månader.
Jag letar efter goda muffins som jag och min mormor ska baka. Och jag tror jag gillar detta 95%. Det är inte 100%för att jag ser inte hur man ska ändra hur många positioner man vill ha.