Chokladmousse till tårta – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladmousse till tårta!

Här är ett gott recept på en enkel, god och snabb chokladmousse till tårta, som förgyller vilken typ av tårta som helst!

Denna chokladmousse kan göras på förhand och förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.

Denna ljuvliga chokladmousse till tårta är riktigt saftig och bra i konsistensen. Den är härligt krämig och passar perfekt till tårtan.

Kort sagt älskar jag denna chokladmousse till tårta och tycker den är riktigt god och värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 lager chokladmousse till tårta)

  • 0,25 dl hett vatten
  • 100 g choklad (ca 70% kakaohalt)
  • 1 msk kakao
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 0,5 msk strösocker

Instruktioner

  1. Rör ihop kakaopulvret tillsammans med hett vatten. Smält chokladbitarna i en mikro eller i ett vattenbad.
  2. Tillsätt kakaoblandningen till smälta chokladbitarna och rör om för att kombinera. Låt svalna till rumstemperatur.
  3. Vispa vispgrädden tillsammans sockret i en ren skål tills det bildas styva toppar. Gör gärna detta med elvisp.
  4. Tillsätt chokladblandningen till vispgrädden och rör om med en spatel tills allt har blandats. Förvara i kylen, i upp till 5 dagar.
Chokladmousse till tårta

Chokladmousse till tårta

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladmousse till tårta! Här är ett gott recept på en enkel, god och snabb chokladmousse till tårta, som förgyller vilken typ av tårta som helst!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 lager

Ingredienser
  

  • 0,25 dl hett vatten
  • 100 g choklad (ca 70% kakaohalt)
  • 1 msk kakao
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 0,5 msk strösocker

Instruktioner

  • Rör ihop kakaopulvret tillsammans med hett vatten. Smält chokladbitarna i en mikro eller i ett vattenbad.
  • Tillsätt kakaoblandningen till smälta chokladbitarna och rör om för att kombinera. Låt svalna till rumstemperatur.
  • Vispa vispgrädden tillsammans sockret i en ren skål tills det bildas styva toppar. Gör gärna detta med elvisp.
  • Tillsätt chokladblandningen till vispgrädden och rör om med en spatel tills allt har blandats. Förvara i kylen, i upp till 5 dagar.
Keyword Chokladmousse till tårta

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning