I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladmousse till tårta!
Här är ett gott recept på en enkel, god och snabb chokladmousse till tårta, som förgyller vilken typ av tårta som helst!
Denna chokladmousse kan göras på förhand och förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.
Denna ljuvliga chokladmousse till tårta är riktigt saftig och bra i konsistensen. Den är härligt krämig och passar perfekt till tårtan.
Kort sagt älskar jag denna chokladmousse till tårta och tycker den är riktigt god och värd att göra. Ingredienserna som de är i receptet är för ett tårtlager. Om man vill göra flera så går det givetvis bra att exempelvis dubbla på måtten helt enkelt!
Testa gärna receptet nedan, och ha det så trevligt önskar jag er alla. Jag blev riktigt nöjd med smaken och den alldeles perfekt fluffiga konsistensen.
Receptet – Så gör du:
Chokladmousse till tårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,25 dl hett vatten
- 100 g choklad (ca 70% kakaohalt)
- 1 msk kakao
- 1,25 dl vispgrädde
- 0,5 msk strösocker
Instruktioner
- Rör ihop kakaopulvret tillsammans med hett vatten. Smält chokladbitarna i en mikro eller i ett vattenbad.
- Tillsätt kakaoblandningen till smälta chokladbitarna och rör om för att kombinera. Låt svalna till rumstemperatur.
- Vispa vispgrädden tillsammans sockret i en ren skål tills det bildas styva toppar. Gör gärna detta med elvisp.
- Tillsätt chokladblandningen till vispgrädden och rör om med en spatel tills allt har blandats. Förvara i kylen, i upp till 5 dagar.
Jättegod, men jag behövde dock ha i mycket mer socker än vad som stod att man skulle ha i receptet 🍫😋