I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladkräm med kakao!
En ljuvlig chokladkräm med kakao till efterrätt som den är, kall eller varm ihop med mjölk. Denna chokladkräm är enkel att slänga ihop därhemma!
Denna chokladkräm med kakao är krämig, smidig och smakrik. Den kan göras på spisen och tar bara några minuter att röra ihop. Passar riktigt bra som efterrätt.
Kan denna chokladkräm med kakao användas till tårtor och bakverk? Det kan fungera för vissa bakverk och kan vara värt att testa för ex. cupcakes, om man ser till att konsistensen blir passande.
Ingredienser (4 portioner)
- 1 liter mjölk
- 5 msk potatismjöl
- 2,5 msk kakao
- 2 msk vaniljsocker
- 3,5 msk socker
Instruktioner
- Tillsätt samtliga ingredienser till en kastrull och värm upp på spisen under konstant omrörning. Det får inte koka.
- Fortsätt låta sjuda under omrörning. När du är nöjd med konsistensen, flytta över chokladkrämen till skålar. Toppa med lite extra socker. Servera som den är med mjölk eller gräddmjölk.

Chokladkräm med kakao
Ingredienser
- 1 l mjölk
- 5 msk potatismjöl
- 2,5 msk kakao
- 2 msk vaniljsocker
- 3,5 msk socker
Instruktioner
- Tillsätt samtliga ingredienser till en kastrull och värm upp på spisen under konstant omrörning. Det får inte koka.
- Fortsätt låta sjuda under omrörning. När du är nöjd med konsistensen, flytta över chokladkrämen till skålar. Toppa med lite extra socker. Servera som den är med mjölk eller gräddmjölk.