Chokladkräm med kakao – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladkräm med kakao!

En ljuvlig chokladkräm med kakao till efterrätt som den är, kall eller varm ihop med mjölk. Denna chokladkräm är enkel att slänga ihop därhemma!

Denna chokladkräm med kakao är krämig, smidig och smakrik. Den kan göras på spisen och tar bara några minuter att röra ihop. Passar riktigt bra som efterrätt.

Beroende på mjölkens hållbarhetsdatum när man gör receptet så går denna kräm riktigt bra att förvara i kylen, i antingen en skål med plastfolie eller en luftätt burk. Titta bara på när mjölken skulle gått ut som en idé gällande hållbarheten! Oftast äts detta recept upp innan det, för det är så himla gott.

Kan denna chokladkräm med kakao användas till tårtor och bakverk? Det kan fungera för vissa bakverk och kan vara värt att testa för ex. cupcakes, om man ser till att konsistensen blir passande.

För en riktigt god och enkel chokladkräm som bara tar cirka 15 minuter att göra, så kan jag varmt rekommendera detta recept!

Chokladkräm med kakao

Receptet - Så gör du:

Chokladkräm med kakao

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En ljuvlig chokladkräm med kakao till efterrätt som den är, kall eller varm ihop med mjölk. Denna chokladkräm är enkel att slänga ihop därhemma!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 l mjölk
  • 5 msk potatismjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3,5 msk socker

Instruktioner

  • Tillsätt samtliga ingredienser till en kastrull och värm upp på spisen under konstant omrörning. Det får inte koka.
  • Fortsätt låta sjuda under omrörning. När du är nöjd med konsistensen, flytta över chokladkrämen till skålar. Toppa med lite extra socker. Servera som den är med mjölk eller gräddmjölk.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladkräm med kakao

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar