I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladkräm med kakao!
En ljuvlig chokladkräm med kakao till efterrätt som den är, kall eller varm ihop med mjölk. Denna chokladkräm är enkel att slänga ihop därhemma!
Denna chokladkräm med kakao är krämig, smidig och smakrik. Den kan göras på spisen och tar bara några minuter att röra ihop. Passar riktigt bra som efterrätt.
Beroende på mjölkens hållbarhetsdatum när man gör receptet så går denna kräm riktigt bra att förvara i kylen, i antingen en skål med plastfolie eller en luftätt burk. Titta bara på när mjölken skulle gått ut som en idé gällande hållbarheten! Oftast äts detta recept upp innan det, för det är så himla gott.
Kan denna chokladkräm med kakao användas till tårtor och bakverk? Det kan fungera för vissa bakverk och kan vara värt att testa för ex. cupcakes, om man ser till att konsistensen blir passande.
För en riktigt god och enkel chokladkräm som bara tar cirka 15 minuter att göra, så kan jag varmt rekommendera detta recept!
Receptet - Så gör du:
Chokladkräm med kakao
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 l mjölk
- 5 msk potatismjöl
- 2,5 msk kakao
- 2 msk vaniljsocker
- 3,5 msk socker
Instruktioner
- Tillsätt samtliga ingredienser till en kastrull och värm upp på spisen under konstant omrörning. Det får inte koka.
- Fortsätt låta sjuda under omrörning. När du är nöjd med konsistensen, flytta över chokladkrämen till skålar. Toppa med lite extra socker. Servera som den är med mjölk eller gräddmjölk.