Chokladbollar utan smör – Recept

4.7/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladbollar utan smör.

Detta är supergoda chokladbollar utan smör, där vi istället använder dadlar istället för smör. Dadelsmaken tar inte alls över när det kommer till detta recept på chokladbollar, de smakar nästan exakt som vanliga chokladbollar (bara lite godare)!

Jag älskar detta recept på smörfria chokladbollar till fikat, eller till kaffet. Det är ett enkelt recept utan några krångliga ingredienser, perfekt när man inte vill ha smör i chokladbollarna, oavsett vad anledningen är.

De görs på bara 15 minuter och med 6 stycken ingredienser. Receptet har egentligen bara två steg dessutom, blanda till smeten, och sedan rulla i kokos. Hur enkelt som helst!

Förvara eventuella rester i kylen, gärna övertäckt med plastfolie eller i en lufttät burk. Enligt min erfarenhet håller de sig goda i flera dagar i kylen, perfekt till när man är sugen på något sött.

Detta recept ger en rätt så liten sats. Vill man ha ännu mer så ser man snabbt hur mycket smet man får, och då kan man enkelt exempelvis dubbla receptet om man så vill!

Chokladbollar är absoluta klassiker till fikat och de smakar riktigt bra med dadlar som substitut för smör! Detta recept är så värt att göra och jag rekommenderar det starkt! Det är faktiskt ett av mina nya favoritrecept, och jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör.

Chokladbollar utan smör

Receptet – Så gör du:

Chokladbollar utan smör

4.7/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är supergoda chokladbollar utan smör, där vi istället använder dadlar istället för smör. Dadelsmaken tar inte alls över när det kommer till detta recept på chokladbollar, de smakar nästan exakt som vanliga chokladbollar (bara lite godare)!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 50 g urkärnade dadlar
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl riven kokos (till smeten)
  • 3 msk nybryggt kaffe (valfritt)
  • 4 msk kakao
  • kokos till att rulla i

Instruktioner

  • Mixa alla ingredienser med en mixer så du får en jämn smet.
  • Rulla i kokos och ställ i kylen en stund innan servering.
  • Njut av dina chokladbollar utan smör!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladbollar utan smör

1 kommentar

  1. 5 stars
    Tack för receptet! Jag använde torkade plommor och aprikoser, för jag gillar dem mest. Det blev väldigt gott 🙂

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar