I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladbollar utan smör.
Detta är supergoda chokladbollar utan smör, där vi istället använder dadlar istället för smör. Dadelsmaken tar inte alls över när det kommer till detta recept på chokladbollar, de smakar nästan exakt som vanliga chokladbollar (bara lite godare)!
Jag älskar detta recept på smörfria chokladbollar till fikat, eller till kaffet. Det är ett enkelt recept utan några krångliga ingredienser, perfekt när man inte vill ha smör i chokladbollarna, oavsett vad anledningen är.
De görs på bara 15 minuter och med 6 stycken ingredienser. Receptet har egentligen bara två steg dessutom, blanda till smeten, och sedan rulla i kokos. Hur enkelt som helst!
Förvara eventuella rester i kylen, gärna övertäckt med plastfolie eller i en lufttät burk. Enligt min erfarenhet håller de sig goda i flera dagar i kylen, perfekt till när man är sugen på något sött.
Detta recept ger en rätt så liten sats. Vill man ha ännu mer så ser man snabbt hur mycket smet man får, och då kan man enkelt exempelvis dubbla receptet om man så vill!
Chokladbollar är absoluta klassiker till fikat och de smakar riktigt bra med dadlar som substitut för smör! Detta recept är så värt att göra och jag rekommenderar det starkt! Det är faktiskt ett av mina nya favoritrecept, och jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör.
Receptet – Så gör du:
Chokladbollar utan smör
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 50 g urkärnade dadlar
- 1 dl havregryn
- 2 dl riven kokos (till smeten)
- 3 msk nybryggt kaffe (valfritt)
- 4 msk kakao
- kokos till att rulla i
Instruktioner
- Mixa alla ingredienser med en mixer så du får en jämn smet.
- Rulla i kokos och ställ i kylen en stund innan servering.
- Njut av dina chokladbollar utan smör!
Tack för receptet! Jag använde torkade plommor och aprikoser, för jag gillar dem mest. Det blev väldigt gott 🙂