Chokladbollar utan havregryn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladbollar utan havregryn!

Här är ett enkelt recept på chokladbollar utan havregryn utan en massa konstiga ingredienser. I detta recept använder vi riven kokos i smeten istället för havregryn!

Om man av olika anledningar vill undvika havregryn, kanske för att man inte har det hemma eller vill ha glutenfria kokosbollar, då är detta recept på choklabollar utan havregryn riktigt bra.

Detta recept använder väldigt vanliga och enkla ingredienser, och om du vill ha en lite mognare smak, tillsätt lite kaffe.

Jag tycker det är gott att undvika havregrynen till fördel för kokos i chokladbollarna. Det blir riktigt gott och jag gillar verkligen dessa chokladbollar utan havregryn. Jag kan varmt rekommendera dem!

Ingredienser (20 kokosbollar utan havregryn)

Smeten

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl riven kokos
  • 2 msk kakao
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk avsvalnat kaffe

Garnering

  • mer riven kokos, pärlsocker eller strössel att rulla i

Instruktioner

  1. Om du vill ha lite kaffe i dina kokosbollar, gör det först så det hinner svalna av.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
  3. Rör ihop smör och socker i en bunke eller i kastrullen.
  4. Tillsätt övriga ingredienser (förutom garneringen) och knåda kokosbollarna till en enhetlig smet.
  5. Rulla i valfri gardering och ställ in i kylen. Håller sig goda i upp till en vecka i kylen.
  6. Njut av dina kokosbollar utan havregryn!
Chokladbollar utan havregryn

Chokladbollar utan havregryn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladbollar utan havregryn! Här är ett enkelt recept på chokladbollar utan havregryn utan en massa konstiga ingredienser. I detta recept använder vi riven kokos i smeten istället för havregryn!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 20 chokladbollar

Ingredienser
  

Smeten

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl riven kokos
  • 2 msk kakao
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk avsvalnat kaffe

Garnering

  • mer riven kokos, pärlsocker eller strössel att rulla i

Instruktioner

  • Om du vill ha lite kaffe i dina chokladbollar, gör det först så det hinner svalna av.
  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
  • Rör ihop smör och socker i en bunke eller i kastrullen.
  • Tillsätt övriga ingredienser (förutom garneringen) och knåda kokosbollarna till en enhetlig smet.
  • Rulla i valfri gardering och ställ in i kylen. Håller sig goda i upp till en vecka i kylen.
  • Njut av dina kokosbollar utan havregryn!
Keyword Chokladbollar utan havregryn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning