Chokladbollar utan havregryn – Recept

4.9/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladbollar utan havregryn!

Här är ett enkelt recept på chokladbollar utan havregryn utan en massa konstiga ingredienser. I detta recept använder vi riven kokos i smeten istället för havregryn!

Om man av olika anledningar vill undvika havregryn, kanske för att man inte har det hemma eller vill ha glutenfria kokosbollar, då är detta recept på choklabollar utan havregryn riktigt bra.

Detta recept använder väldigt vanliga och enkla ingredienser, och om du vill ha en lite mognare smak, tillsätt lite kaffe.

Jag tycker det är gott att undvika havregrynen till fördel för kokos i chokladbollarna. Det blir riktigt gott och jag gillar verkligen dessa chokladbollar utan havregryn. Jag kan varmt rekommendera dem!

Chokladbollar utan havregryn

Receptet – Så gör du:

Chokladbollar utan havregryn

4.9/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett enkelt recept på chokladbollar utan havregryn utan en massa konstiga ingredienser. I detta recept använder vi riven kokos i smeten istället för havregryn!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 20 chokladbollar

Ingredienser
 

Smeten

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl riven kokos
  • 2 msk kakao
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk avsvalnat kaffe

Garnering

  • mer riven kokos, pärlsocker eller strössel att rulla i

Instruktioner

  • Om du vill ha lite kaffe i dina chokladbollar, gör det först så det hinner svalna av.
  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
  • Rör ihop smör och socker i en bunke eller i kastrullen.
  • Tillsätt övriga ingredienser (förutom garneringen) och knåda kokosbollarna till en enhetlig smet.
  • Rulla i valfri gardering och ställ in i kylen. Håller sig goda i upp till en vecka i kylen.
  • Njut av dina kokosbollar utan havregryn!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladbollar utan havregryn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar