I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladbollar utan havregryn!
Här är ett enkelt recept på chokladbollar utan havregryn utan en massa konstiga ingredienser. I detta recept använder vi riven kokos i smeten istället för havregryn!
Om man av olika anledningar vill undvika havregryn, kanske för att man inte har det hemma eller vill ha glutenfria kokosbollar, då är detta recept på choklabollar utan havregryn riktigt bra.
Detta recept använder väldigt vanliga och enkla ingredienser, och om du vill ha en lite mognare smak, tillsätt lite kaffe.
Jag tycker det är gott att undvika havregrynen till fördel för kokos i chokladbollarna. Det blir riktigt gott och jag gillar verkligen dessa chokladbollar utan havregryn. Jag kan varmt rekommendera dem!
Receptet – Så gör du:
Chokladbollar utan havregryn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Smeten
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 4 dl riven kokos
- 2 msk kakao
- 2,5 tsk vaniljsocker
- 2 msk avsvalnat kaffe
Garnering
- mer riven kokos, pärlsocker eller strössel att rulla i
Instruktioner
- Om du vill ha lite kaffe i dina chokladbollar, gör det först så det hinner svalna av.
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn.
- Rör ihop smör och socker i en bunke eller i kastrullen.
- Tillsätt övriga ingredienser (förutom garneringen) och knåda kokosbollarna till en enhetlig smet.
- Rulla i valfri gardering och ställ in i kylen. Håller sig goda i upp till en vecka i kylen.
- Njut av dina kokosbollar utan havregryn!