Chipslåda (Tacosversionen) – Recept

4.6/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chipslåda, en god klassiker till mysiga stunder!

Chipslådan är mysmat, minst sagt. I chipslådan ingår en blandning av allt det man gillar, och blir något av en tacosgratäng.

Jag har gjort chipslåda främst på fredagskvällar till tacosmyset. Det är en rätt som går snabbt och enkelt att göra.

Chipslådan uppskattas mest av ungt sinnade i alla åldrar, och kanske minst av avancerade finsmakare!

Riktigt god tillsammans med en kall, svalkande dryck, och salsasås eller yoghurtsås.

Servera gärna med en sallad för att få med lite grönsaker på tallriken!

Chipslåda

Receptet – Så gör du:

Chipslåda (Tacosversionen)

4.6/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chipslåda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 påse chips (räfflade, med smak saltade, sourcream eller grillchips, eller tortillachips)
  • riven ost
  • 800 g köttfärs eller grillad kyckling
  • 1 paket tacokryddmix

Sås

  • 1 msk smör
  • 4,5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • peppar och salt enligt smak

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180 grader Celsius.
  • Smält smöret i en kastrull över spisen och blanda sedan i såsens övriga ingredienser, medan kastrullen fortfarande är på värmen. Rör om till en jämn sås på medelvärme.
  • När såsen är slät, låt koka lätt i 5 minuter under konstant omrörning, så det inte bränner fast.
  • Smaka av med peppar.
  • Stek din köttfärs i stekpanna, och tillsätt kryddor (exempelvis tacomix). Har du en färdiggrillad kyckling, stycka den i små bitar.
  • Förbered en ugnsform och häll i chipsen.
  • Toppa med köttfärsen eller kycklingen, sedan såsen ovanpå det, och till sist osten.
  • Ställ in i ugnen och låt chipslådan få lätt färg på toppen – då är den klar.
  • Klart! Avnjut gärna med en sallad, salsa, vit sås, och kall dryck!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chipslåda

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar