Chipsgratäng – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chipsgratäng!

Detta är en riktigt god chipsgratäng som är förvånansvärt god om man inte smakat den tidigare! Servera med ris och gärna en härlig grönsallad.

Chipsgratäng är en riktig komfortmat som är perfekt om man vill ha något enkelt, med massor av goda ingredienser, och en ljuvlig mix av kyckling, potatis, och krämig gratängfyllning.

Denna chipsgratäng gillar jag att göra vid festliga, lugna hemmakvällar, exempelvis när man vill ta det lugnt och titta på en film. Uppskattas av alla!

Kort sagt så älskar jag detta recept på chipsgratäng och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på chipsgratäng enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (chipsgratäng till 4 personer)

  • 1 kg kycklingfilé
  • smör till stekning
  • grillkrydda efter smak
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 1/2 st strimlad purjolök
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g (1/2 burk) mango chutney
  • grillchips

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skär kycklingen i små bitar och stek i smör i stekpannan. Krydda med salt, peppar, och grillkrydda. Placera kycklingen i en ugnsform, och toppa med finstrimlad purjolök.
  3. Vispa vispgrädden och blanda sedan försiktigt ner creme fraiche och mango chutney. Bred ut över kycklingen och purjolöken i formen.
  4. Täck ugnsformen formen med grillchips i ett lager.
  5. Grädda gratängen i mitten av ugnen i 30 minuter eller gratängen fått en fin gyllene färg. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpacknings anvisningar. Förbered gärna en god grönsallad.
  6. Färdigt! Servera chipsgratängen med ris och en god grönsallad.
Chipsgratäng

Chipsgratäng

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chipsgratäng! Detta är en riktigt god chipsgratäng som är förvånansvärt god om man inte smakat den tidigare! Servera med ris och gärna en härlig grönsallad.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g kycklingfilé
  • smör till stekning
  • grillkrydda efter smak
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • ½ st strimlad purjolök
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g (1/2 burk) mango chutney
  • grillchips

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skär kycklingen i små bitar och stek i smör i stekpannan. Krydda med salt, peppar, och grillkrydda. Placera kycklingen i en ugnsform, och toppa med finstrimlad purjolök.
  • Vispa vispgrädden och blanda sedan försiktigt ner creme fraiche och mango chutney. Bred ut över kycklingen och purjolöken i formen.
  • Täck ugnsformen formen med grillchips i ett lager.
  • Grädda gratängen i mitten av ugnen i 30 minuter eller gratängen fått en fin gyllene färg. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpacknings anvisningar. Förbered gärna en god grönsallad.
  • Färdigt! Servera chipsgratängen med ris och en god grönsallad.
Keyword Chipsgratäng

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning