I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chipsgratäng!
Detta är en riktigt god chipsgratäng som är förvånansvärt god om man inte smakat den tidigare! Servera med ris och gärna en härlig grönsallad.
Chipsgratäng är en riktig komfortmat som är perfekt om man vill ha något enkelt, med massor av goda ingredienser, och en ljuvlig mix av kyckling, potatis, och krämig gratängfyllning.
Denna chipsgratäng gillar jag att göra vid festliga, lugna hemmakvällar, exempelvis när man vill ta det lugnt och titta på en film. Uppskattas av alla!
För en riktigt god, mättande rätt med extra allt, så kan jag varmt rekommendera denna festliga chipsgratäng. Receptet hittas precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Chipsgratäng
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g kycklingfilé
- smör till stekning
- grillkrydda efter smak
- salt efter smak
- peppar efter smak
- ½ st strimlad purjolök
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 150 g (1/2 burk) mango chutney
- grillchips
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skär kycklingen i små bitar och stek i smör i stekpannan. Krydda med salt, peppar, och grillkrydda. Placera kycklingen i en ugnsform, och toppa med finstrimlad purjolök.
- Vispa vispgrädden och blanda sedan försiktigt ner creme fraiche och mango chutney. Bred ut över kycklingen och purjolöken i formen.
- Täck ugnsformen formen med grillchips i ett lager.
- Grädda gratängen i mitten av ugnen i 30 minuter eller gratängen fått en fin gyllene färg. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpacknings anvisningar. Förbered gärna en god grönsallad.
- Färdigt! Servera chipsgratängen med ris och en god grönsallad.