I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chipotle chili!
Detta är en klassisk men enkel chipotle chili gjord med chipotle-chilifrukter i adobosås, samt några andra riktigt goda ingredienser för den perfekta rika och rökiga smaken!
Chipotle i adobosås hittas i hyllan hos välsorterade matbutiker. När man väl fått igång sin chipotle chili så ska den bara få stå och puttra till sig i en timme, titta till lite då och då bara.
Jag gillar verkligen smaken på denna chipotle chili! Den är underbart fyllig och fin i konsistensen, med en blandning av köttfärs, chipotle i adobosås, tomater, röda kidneybönor med mera.
Servera med ris eller ät som den är! Jag tycker att det är gott med en klick creme fraiche ner i skålen, såväl som ett gott bröd till.
Receptet – Så gör du:
Chipotle chili
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 650 g köttfärs
- 1 msk olivolja
- 1 st gul lök, hackad
- 1 st jalapenopeppar, hackad
- 1 st poblano chilifrukt, hackad
- 1 st röd chilifrukt, hackad med fröna borttagna
- 3 st hackade vitlöksklyftor
- 2 burkar röda kidneybönor à 400 g
- 3 burkar hela skalade tomater à 400 g
- 2 msk chilipulver
- 1 burk (210 g) chipotle i adobosås (använd halva burken för en mildare chilismak)
- 1 tsk röda chiliflakes
- Salta och peppra efter smak
Instruktioner
- Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme och tillsätt köttfärsen, lök och paprika. Stek dem i cirka 10 minuter, eller tills köttfärsen är genomstekt och grönsakerna mjuknat.
- Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut under omrörning.
- Tillsätt tomaterna på burk ner i grytan. Rör om.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
- Sänk värmen och låt chilin puttra på låg värme i minst 1 timme för att låta smakerna utvecklas, rör om då och då. Justera kryddorna mot sista biten av tillagningstiden om du vill.
- Färdigt! Servera i skålar med dina favorittillbehör, såsom en klick creme fraiche eller gräddfil,