Chipotle chili – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chipotle chili!

Detta är en klassisk men enkel chipotle chili gjord med chipotle-chilifrukter i adobosås, samt några andra riktigt goda ingredienser för den perfekta rika och rökiga smaken!

Chipotle i adobosås hittas i hyllan hos välsorterade matbutiker. När man väl fått igång sin chipotle chili så ska den bara få stå och puttra till sig i en timme, titta till lite då och då bara.

Jag gillar verkligen smaken på denna chipotle chili! Den är underbart fyllig och fin i konsistensen, med en blandning av köttfärs, chipotle i adobosås, tomater, röda kidneybönor med mera.

Servera med ris eller ät som den är! Jag tycker att det är gott med en klick creme fraiche ner i skålen, såväl som ett gott bröd till.

Chipotle chili

Receptet – Så gör du:

Chipotle chili

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en klassisk men enkel chipotle chili, gjord med chipotle-chilifrukter i adobosås, samt några andra riktigt goda ingredienser för den perfekta rika och rökiga smaken!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 650 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st jalapenopeppar, hackad
  • 1 st poblano chilifrukt, hackad
  • 1 st röd chilifrukt, hackad med fröna borttagna
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar röda kidneybönor à 400 g
  • 3 burkar hela skalade tomater à 400 g
  • 2 msk chilipulver
  • 1 burk (210 g) chipotle i adobosås (använd halva burken för en mildare chilismak)
  • 1 tsk röda chiliflakes
  • Salta och peppra efter smak

Instruktioner

  • Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme och tillsätt köttfärsen, lök och paprika. Stek dem i cirka 10 minuter, eller tills köttfärsen är genomstekt och grönsakerna mjuknat.
  • Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut under omrörning.
  • Tillsätt tomaterna på burk ner i grytan. Rör om.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
  • Sänk värmen och låt chilin puttra på låg värme i minst 1 timme för att låta smakerna utvecklas, rör om då och då. Justera kryddorna mot sista biten av tillagningstiden om du vill.
  • Färdigt! Servera i skålar med dina favorittillbehör, såsom en klick creme fraiche eller gräddfil,
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt, Svenskt
Nyckelord Chipotle chili

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar