Chilisalt – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chilisalt!

Gör ditt eget chilisalt för en fräsch kryddig smak i vilken maträtt som helst.

Detta chilisalt är perfekt för att krydda till en maträtt med en härlig träff av hetta och sälta, precis innan servering. Krydda din favoritpastarätt med chilisalt precis innan servering.

Gnid in allt kött som kyckling, biff, räkor eller tofu med det smaksatta saltet innan du grillar, steker eller bakar. Toppa en creme fraiche sås eller guacamole med den. Detta är bara några idéer, möjligheterna är många!

Kort sagt så älskar jag detta recept på chilisalt och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på chilisalt enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 liten burk chilisalt)

  • 1 färsk knallröd chili, urkärnad och grovt hackad
  • 2,5 dl grovt salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°C. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg urkärnad och hackad chili och grovt salt i en matberedare eller mixer, och mixa tills det är välblandat.
  3. Bred ut chilisaltet på den klädda bakplåten. Torka saltet i mitten av ugnen på 100°C i 25-30 minuter, rör om efter 10 minuter.
  4. Utan att ta ut saltet från ugnen, stäng av ugnen och låt saltet torka i 12 timmar i ugnen.
  5. Ta försiktigt ut det torkade chilisaltet från ugnen och bryt upp eventuella klumpar. För över till en burk.
  6. Färdigt! Njut av ditt chilisalt!
Chilisalt

Chilisalt

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chilisalt! Gör ditt eget chilisalt för en fräsch kryddig smak i vilken maträtt som helst.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 1 st färsk knallröd chili, urkärnad och grovt hackad
  • 2,5 dl grovt salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100°C. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
  • Lägg urkärnad och hackad chili och grovt salt i en matberedare eller mixer, och mixa tills det är välblandat.
  • Bred ut chilisaltet på den klädda bakplåten. Torka saltet i mitten av ugnen på 100°C i 25-30 minuter, rör om efter 10 minuter.
  • Utan att ta ut saltet från ugnen, stäng av ugnen och låt saltet torka i 12 timmar i ugnen.
  • Ta försiktigt ut det torkade chilisaltet från ugnen och bryt upp eventuella klumpar. För över till en burk.
  • Färdigt! Njut av ditt chilisalt!
Keyword Chilisalt

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning