I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chilisalt!
Gör ditt egna chilisalt för en fräsch kryddig smak i vilken maträtt som helst.
Detta chilisalt är perfekt för att krydda till en maträtt med en härlig hetta och sälta, precis innan servering. Krydda exempelvis din favoritpastarätt med chilisalt precis innan servering!
Vad mer kan man då göra? Använd exempelvis chilisaltet till att gnida in olika typer av kött som kyckling, biff, räkor eller tofu innan du grillning, stekning eller ugnsbakning. Också gott att toppa en creme fraiche-sås eller guacamole med saltet. Detta är bara några idéer, möjligheterna är många!
För ett salt med lite hetta som verkligen gör skillnad i matlagningen, så vill jag verkligen slå ett slag för att man testar att göra en liten burk med chilisalt! Här nedanför kommer receptet som jag tycker blir riktigt bra!
Receptet – Så gör du:
Chilisalt
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st färsk knallröd chili, urkärnad och grovt hackad
- 2,5 dl grovt salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100°C. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
- Lägg urkärnad och hackad chili och grovt salt i en matberedare eller mixer, och mixa tills det är välblandat.
- Bred ut chilisaltet på den klädda bakplåten. Torka saltet i mitten av ugnen på 100°C i 25-30 minuter, rör om efter 10 minuter.
- Utan att ta ut saltet från ugnen, stäng av ugnen och låt saltet torka i 12 timmar i ugnen.
- Ta försiktigt ut det torkade chilisaltet från ugnen och bryt upp eventuella klumpar. För över till en burk.
- Färdigt! Njut av ditt chilisalt!