Chili i slow cooker – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chili i slow cooker!

Denna chili i slow cooker är lätt att göra och fullpackad av smak. Den perfekta måltiden att tillaga i en slow cooker när man önskar ett värmande och mättande mål mat!

Chili och slow cooker går perfekt hand i hand, vilket gör att detta recept blir en riktig favorit. Med långsam tillagning kommer chilins smaker fram på ett riktigt bra sätt, och det är värt den lilla väntan.

Smakerna smälter samman i slow cookern och du får en rik chili med riktigt bra smak. Jag gillar att servera den med tillbehör så enkla som tortillachips och en grönsallad.

Kort sagt så älskar jag denna chili i slow cooker och tycker den är riktigt god. Så värd att göra enligt mig! Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 portioner chili i slow cooker)

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 500 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 paprikor, hackade (röda, gula eller orange)
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 150 g tomatpuré
  • 1 buljongtärning (kyckling eller nöt) + vatten
  • 800 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor (sköljda och avrunna)
  • 400 g svarta bönor (sköljda och avrunna)

Instruktioner

  1. Värm olivoljan i en stor stekpanna på spisen på medelhög värme. Tillsätt löken i pannan och fräs tills den mjuknat, cirka 2 minuter.
  2. Tillsätt färsen i pannan och fräs tills den fått färg, bryt sönder bitar med en sked eller spatel.
  3. Tillsätt vitlöken i pannan och fräs under omrörning i 30 sekunder. Ta kastrullen från värmen. Överför innehållet i stekpannan till slow cookern.
  4. Tillsätt hackad paprika, chilipulver, spiskummin, oregano, paprika, socker, salt, svartpeppar, tomatpuré, buljong och krossade tomater i slow cookern. Rör om.
  5. Rör försiktigt ner sköljda kidneybönor och svarta bönor.
  6. På med locket och tillaga i slow cookern på låg värme i 6 till 8 timmar eller på hög värme i 3 till 4 timmar.
  7. Färdigt! Servera din chili i slow cooker med din dina favorittillbehör!
Chili i slow cooker

Chili i slow cooker

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chili i slow cooker! Denna chili i slow cooker är lätt att göra och fullpackad av smak. Den perfekta måltiden att tillaga i en slow cooker när man önskar ett värmande och mättande mål mat!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 3 t
Total tid 3 t 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 500 g nötfärs
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 st paprikor, hackade (röda, gula eller orange)
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 150 g tomatpuré
  • 1 st buljongtärning (kyckling eller nöt) + vatten
  • 800 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor (sköljda och avrunna)
  • 400 g svarta bönor (sköljda och avrunna)

Instruktioner

  • Värm olivoljan i en stor stekpanna på spisen på medelhög värme. Tillsätt löken i pannan och fräs tills den mjuknat, cirka 2 minuter.
  • Tillsätt färsen i pannan och fräs tills den fått färg, bryt sönder bitar med en sked eller spatel.
  • Tillsätt vitlöken i pannan och fräs under omrörning i 30 sekunder. Ta kastrullen från värmen. Överför innehållet i stekpannan till slow cookern.
  • Tillsätt hackad paprika, chilipulver, spiskummin, oregano, paprika, socker, salt, svartpeppar, tomatpuré, buljong och krossade tomater i slow cookern. Rör om.
  • Rör försiktigt ner sköljda kidneybönor och svarta bönor.
  • På med locket och tillaga i slow cookern på låg värme i 6 till 8 timmar eller på hög värme i 3 till 4 timmar.
  • Färdigt! Servera din chili i slow cooker med din dina favorittillbehör!
Keyword Chili i slow cooker

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning