Chili i slow cooker – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chili i slow cooker!

Denna chili i slow cooker är lätt att göra och fullpackad av smak. Den perfekta måltiden att tillaga i en slow cooker när man önskar ett värmande och mättande mål mat!

Chili och slow cooker går perfekt hand i hand, vilket gör att detta recept blir en riktig favorit. Med långsam tillagning kommer chilins smaker fram på ett riktigt bra sätt, och det är värt den lilla väntan.

Smakerna smälter samman i slow cookern och du får en rik chili med riktigt bra smak. Jag gillar att servera den med tillbehör så enkla som tortillachips och en grönsallad.

Kort sagt så älskar jag denna chili i slow cooker och tycker den är riktigt god. Så värd att göra enligt mig! Testa gärna receptet nedan!

Chili i slow cooker

Receptet – Så gör du:

Chili i slow cooker

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna chili i slow cooker är lätt att göra och fullpackad av smak. Den perfekta måltiden att tillaga i en slow cooker när man önskar ett värmande och mättande mål mat!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 500 g nötfärs
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 st paprikor, hackade (röda, gula eller orange)
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 150 g tomatpuré
  • 1 st buljongtärning (kyckling eller nöt) + vatten
  • 800 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor (sköljda och avrunna)
  • 400 g svarta bönor (sköljda och avrunna)

Instruktioner

  • Värm olivoljan i en stor stekpanna på spisen på medelhög värme. Tillsätt löken i pannan och fräs tills den mjuknat, cirka 2 minuter.
  • Tillsätt färsen i pannan och fräs tills den fått färg, bryt sönder bitar med en sked eller spatel.
  • Tillsätt vitlöken i pannan och fräs under omrörning i 30 sekunder. Ta kastrullen från värmen. Överför innehållet i stekpannan till slow cookern.
  • Tillsätt hackad paprika, chilipulver, spiskummin, oregano, paprika, socker, salt, svartpeppar, tomatpuré, buljong och krossade tomater i slow cookern. Rör om.
  • Rör försiktigt ner sköljda kidneybönor och svarta bönor.
  • På med locket och tillaga i slow cookern på låg värme i 6 till 8 timmar eller på hög värme i 3 till 4 timmar.
  • Färdigt! Servera din chili i slow cooker med din dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chili i slow cooker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar