Cheesecake utan ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ljuvlig cheesecake utan ägg!

Detta enkla, äggfria recept på cheesecake med smak av vanilj smakar precis som den äkta varan! Krämig och rik, så kommer ingen ens att märka att den inte innehåller några ägg i den!

Måste man ha ägg i cheesecake för att göra dem goda? Absolut inte! Denna cheesecake utan ägg är riktigt god och fin i konsistensen, helt utan ägg. Faktum är att jag personligen tycker att cheesekare är bland de enklaste recepten att göra äggfria!

Så detta receptet på äggfri cheesecake består av två delar: basen och den krämiga toppingen. Jag gör min bas på digestive-kex och saltat smör!

Jag rekommenderar att göra cheesecake i springform, vilket är den typen av form där väggarna kan tas av när kakan är klar!

Kort sagt älskar jag denna äggfria cheesecake och tycker den är så himla värd att göra!

Ingredienser (12 bitars cheesecake utan ägg)

Basen

  • 200 g vanliga digestivekex (du kan använda dina andra favoritkex här också)
  • 100 g smör, smält

Toppingen

  • 900 g naturlig färskost
  • 2,75 dl (250 g) strösocker
  • 2,5 dl vaniljyoghurt
  • 0,6 dl kondenserad mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2 tsk färsk citronsaft

Instruktioner

  1. Du måste baka din cheesecake dagen innan du planerar att servera den.
  2. Värm ugnen till 200°C.
  3. Smöra en springform med en diameter på cirka 23 cm, klä den helt i bakplåtspapper och smöra igen.

Basen

  1. Jag gillar att göra detta i en matberedare eftersom det är så mycket enklare och snabbare. Lägg kexen i matberedaren och mixa så att det blir fina smulor.
  2. Tillsätt det smälta smöret och mixa tills allt är ordentligt blandat. Blandningen kommer att se ut som mörk, våt sand.
  3. Tryck försiktigt ut denna kexblandning på botten av din smorda form, klappa den och packa den platt med handflatan eller med en sked.
  4. Grädda i ugnen i 10 minuter på 200°C. När den är klar ställer jag den gärna kallt i 5 minuter på galler (ställ in timern om du kanske glömmer det!), sedan direkt i kylen medan jag gör resten av min cheesecake färdig.

Topping

  1. I en bunke med elvisp eller handvisp, vispa färskosten på mediumlåg effekt i 1 minut tills den är krämig. Tillsätt sockret gradvis.
  2. Tillsätt sedan majsstärkelsen och vetemjölet, skrapa ner sidorna om du måste.
  3. Tillsätt vanilj, citronsaft och sedan yoghurten, vispa i endast cirka 30 sekunder.
  4. Tillsätt slutligen den kondenserade mjölken och vispa tills den precis blandas in med de andra ingredienserna, cirka 20 sekunder. Vispa inte för mycket. Kolla efter klumpar, pressa de större med en träslev men oroa dig inte för mycket!
  5. Häll försiktigt i blandningen i den förberedda formen.
  6. Dubbellinda botten av din tårtform i aluminiumfolie. Detta för att förhindra att det droppar ned i ugnen om din kakform inte är helt förseglad.
  7. Grädda vid den initiala höga temperaturen 200°C i 20 minuter. Detta underlättar.
  8. Sänk temperaturen till 110°C och grädda i ytterligare en timme.
  9. Låt den svalna i den avslagna ugnen med luckan lite på glänt i 1 timme.
  10. Kyl sedan helt i rumstemperatur på din köksbänk.
  11. Täck till sist löst med plastfolie och ställ i kylen över natten.

Nästa dag

  1. Lossa försiktigt sidorna på din springform.
  2. Lyft sedan mycket försiktigt av kakan från botten. Skjut in en smörkniv mycket försiktigt under bakplåtspappret på ena sidan. Du kommer att upptäcka att kakan släpper väldigt lätt efter det.
  3. Placera på ditt serveringsfat eller tårtställ och servera på ditt favoritsätt!
  4. Njut av din cheesecake utan ägg!
Cheesecake utan ägg

Cheesecake utan ägg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ljuvlig cheesecake utan ägg! Detta enkla, äggfria recept på cheesecake med smak av vanilj smakar precis som den äkta varan! Krämig och rik, så kommer ingen ens att märka att den inte innehåller några ägg i den!
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 30 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

Basen

  • 200 g vanliga digestivekex (du kan använda dina andra favoritkex här också)
  • 100 g smör, smält

Toppingen

  • 900 g naturlig färskost
  • 2,75 dl (250 g) strösocker
  • 2,5 dl vaniljyoghurt
  • 0,6 dl kondenserad mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2 tsk färsk citronsaft

Instruktioner

  • Du måste baka din cheesecake dagen innan du planerar att servera den.
  • Värm ugnen till 200°C.
  • Smöra en springform med en diameter på cirka 23 cm, klä den helt i bakplåtspapper och smöra igen.

Basen

  • Jag gillar att göra detta i en matberedare eftersom det är så mycket enklare och snabbare. Lägg kexen i matberedaren och mixa så att det blir fina smulor.
  • Tillsätt det smälta smöret och mixa tills allt är ordentligt blandat. Blandningen kommer att se ut som mörk, våt sand.
  • Tryck försiktigt ut denna kexblandning på botten av din smorda form, klappa den och packa den platt med handflatan eller med en sked.
  • Grädda i ugnen i 10 minuter på 200°C. När den är klar ställer jag den gärna kallt i 5 minuter på galler (ställ in timern om du kanske glömmer det!), sedan direkt i kylen medan jag gör resten av min cheesecake färdig.

Topping

  • I en bunke med elvisp eller handvisp, vispa färskosten på mediumlåg effekt i 1 minut tills den är krämig. Tillsätt sockret gradvis.
  • Tillsätt sedan majsstärkelsen och vetemjölet, skrapa ner sidorna om du måste.
  • Tillsätt vanilj, citronsaft och sedan yoghurten, vispa i endast cirka 30 sekunder.
  • Tillsätt slutligen den kondenserade mjölken och vispa tills den precis blandas in med de andra ingredienserna, cirka 20 sekunder. Vispa inte för mycket. Kolla efter klumpar, pressa de större med en träslev men oroa dig inte för mycket!
  • Häll försiktigt i blandningen i den förberedda formen.
  • Dubbellinda botten av din tårtform i aluminiumfolie. Detta för att förhindra att det droppar ned i ugnen om din kakform inte är helt förseglad.
  • Grädda vid den initiala höga temperaturen 200°C i 20 minuter. Detta underlättar.
  • Sänk temperaturen till 110°C och grädda i ytterligare en timme.
  • Låt den svalna i den avslagna ugnen med luckan lite på glänt i 1 timme.
  • Kyl sedan helt i rumstemperatur på din köksbänk.
  • Täck till sist löst med plastfolie och ställ i kylen över natten.

Nästa dag

  • Lossa försiktigt sidorna på din springform.
  • Lyft sedan mycket försiktigt av kakan från botten. Skjut in en smörkniv mycket försiktigt under bakplåtspappret på ena sidan. Du kommer att upptäcka att kakan släpper väldigt lätt efter det.
  • Placera på ditt serveringsfat eller tårtställ och servera på ditt favoritsätt!
  • Njut av din cheesecake utan ägg!
Keyword Cheesecake utan ägg

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning