Carbonara utan ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på carbonara utan ägg!

Detta ljuvligt krämiga recept på carbonara använder inga ägg, utan snarare grädde och mjölk som ersättning för att göra den krämig. Tillsätt vanligt bacon eller rökt bacon för en riktigt god carbonara utan ägg.

Carbonara är en italiensk pastarätt som ursprungligen består av pancetta eller guanciale (sorter av italiensk bacon), äggulor, hård ost, massor av nymalen svartpeppar och naturligtvis pastan. Men i detta recept så ersätter vi ägget med krämig grädde och mjölk.

Spaghetti är den vanliga pastan för Carbonara, men fettuccine, linguine eller till och med pennepasta kan också användas.

När du smaksätter såsen med salt, tänk på att pastan som kommer att tillsättas senare också är lätt salt.

Pecorino Romano är osten som normalt används för traditionell Carbonara. Det är en hård, salt italiensk ost, gjord av fårmjölk. Parmesanost är också ett populärt val och det jag brukar använda då den är mer lättillgänglig.

Denna carbonara utan ägg är otroligt krämig och god, och jag rekommenderar den verkligen!

Ingredienser (4 personer)

  • 350 g okokt pasta – spagetti, fettuccini eller linguine
  • 2,5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g bacon i bitar
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 medelstor gul lök, hackad
  • 1 tsk salt (justera efter behov)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 25 g pecorino-ost eller parmesanost

Instruktioner

  1. Sätt din pasta på kokning enligt pastapaketets anvisningar.
  2. I en panna, bryn bacon i matolja och överför sedan både bacon och olja till en skål.
  3. I samma panna, fräs vitlök och lök i smör tills de är mjuka. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka under konstant omrörning tills det blir tjockt. Tillsätt sedan bacon och oljan ned i pannan. Tillsätt parmesanost och salt och peppar. Ta bort från värmen.
  4. Tillsätt din färdigkokta pasta till såsen och blanda. Toppa gärna med mer parmesanost och nymalen peppar innan servering.
  5. Njut av din carbonara utan ägg!
Carbonara utan ägg

Carbonara utan ägg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på carbonara utan ägg! Detta ljuvligt krämiga recept på carbonara använder inga ägg, utan snarare grädde och mjölk som ersättning för att göra den krämig. Tillsätt vanligt bacon eller rökt bacon för en riktigt god carbonara utan ägg.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 350 g okokt pasta – spagetti, fettuccini eller linguine
  • 2,5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g bacon i bitar
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 st medelstor gul lök, hackad
  • 1 tsk salt (justera efter behov)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 25 g pecorino-ost eller parmesanost

Instruktioner

  • Sätt din pasta på kokning enligt pastapaketets anvisningar.
  • I en panna, bryn bacon i matolja och överför sedan både bacon och olja till en skål.
  • I samma panna, fräs vitlök och lök i smör tills de är mjuka. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka under konstant omrörning tills det blir tjockt. Tillsätt sedan bacon och oljan ned i pannan. Tillsätt parmesanost och salt och peppar. Ta bort från värmen.
  • Tillsätt din färdigkokta pasta till såsen och blanda. Toppa gärna med mer parmesanost och nymalen peppar innan servering.
  • Njut av din carbonara utan ägg!
Keyword Carbonara utan ägg

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning