I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på carbonara utan ägg!
Detta ljuvligt krämiga recept på carbonara använder inga ägg, utan snarare grädde och mjölk som ersättning för att göra den krämig. Tillsätt vanligt bacon eller rökt bacon om så önskas.
Carbonara är en italiensk pastarätt som ursprungligen består av pancetta eller guanciale (sorter av italiensk bacon), äggulor, hård ost, massor av nymalen svartpeppar och naturligtvis pastan. Men i detta recept så ersätter vi ägget med krämig grädde och mjölk.
Spaghetti är den vanliga pastan för Carbonara, men fettuccine, linguine eller till och med pennepasta kan också användas.
När du smaksätter såsen med salt, tänk på att pastan som kommer att tillsättas senare också är lätt salt.
Pecorino Romano är osten som normalt används för traditionell Carbonara. Det är en hård, salt italiensk ost, gjord av fårmjölk. Parmesanost är också ett populärt val och det jag brukar använda då den är mer lättillgänglig.
Denna carbonara utan ägg är otroligt krämig och god, och jag rekommenderar den verkligen!
Receptet – Så gör du:
Carbonara utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 350 g okokt pasta – spagetti, fettuccini eller linguine
- 2,5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
- 2,5 dl mjölk
- 250 g bacon i bitar
- 2 msk olja
- 2 msk smör
- 1 msk finhackad vitlök
- 1 st medelstor gul lök, hackad
- 1 tsk salt (justera efter behov)
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 25 g pecorino-ost eller parmesanost
Instruktioner
- Sätt din pasta på kokning enligt pastapaketets anvisningar.
- I en panna, bryn bacon i matolja och överför sedan både bacon och olja till en skål.
- I samma panna, fräs vitlök och lök i smör tills de är mjuka. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka under konstant omrörning tills det blir tjockt. Tillsätt sedan bacon och oljan ned i pannan. Tillsätt parmesanost och salt och peppar. Ta bort från värmen.
- Tillsätt din färdigkokta pasta till såsen och blanda. Toppa gärna med mer parmesanost och nymalen peppar innan servering.
- Njut av din carbonara utan ägg!
Ett tips är att pressa i en halv citron för att få lite syrligare smak. Det tycker iaf jag blev gott😊
Såååå jävla gott, jag använde 2,5 till 3 tsk salt och 1,5 tsk grovmald svartpeppar.
Gjorde det på 280g bacon och inget av baconfettet, väldigt gott!
Så gott!