I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på cajunkrydda!
Detta hemlagade recept på cajunkrydda är den perfekta blandningen av saftiga, kryddiga, och salta smaker ger ännu mer god smak till alla typer av rätter, och trycker upp dem ett läckert snäpp!
Cajunkrydda har länge varit en av mina favoritkryddor för att krydda allt från kyckling till skaldjur, grönsaker till potatis, soppor till dippsåser, stekta grönsaker eller kött i ugnen eller på grillen.
Cajunkrydda är en kryddblandning som ursprungligen kommer från Cajun-kulturen i delstaten Louisiana i USA. Den innehåller en kombination av kryddor som paprika, cayennepeppar, vitlök, oregano och andra kryddor, och används ofta i olika rätter för att ge dem en stark och kryddig smak. Cajunkrydda är mycket populär i Louisiana och används ofta i olika traditionella rätter därifrån som gumbo, etouffee och jambalaya.
Möjligheterna är så många med denna cajunkrydda och den funkar till mycket tycker jag, man kan testa sig fram! Det är en av dessa lysande kryddblandningar som fungerar bra med nästan allt.
Det tar bara några minuter att göra, och jag slår vad om att du redan har ingredienserna i din kryddlåda! Det är en rustik kryddblandning som för tankarna till Louisiana i USA, hemmet för det utsökta Cajun-köket.
Receptet – Så gör du:
Cajunkrydda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 3 msk paprikapulver (jag föredrar rökt paprika)
- 2 msk fint salt
- 2 msk vitlökspulver
- 1 msk malen svartpeppar
- 1 msk malen vitpeppar
- 1 msk lökpulver
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk cayennepeppar
- ½ msk torkad timjan
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål eller kryddburk tills det är jämnt blandat.
- Använd omedelbart eller förvara i en försluten behållare i upp till 1 år.