Cajunkrydda – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på cajunkrydda!

Detta hemlagade recept på cajunkrydda är den perfekta blandningen av saftiga, kryddiga, och salta smaker ger ännu mer god smak till alla typer av rätter, och trycker upp dem ett läckert snäpp!

Cajunkrydda har länge varit en av mina favoritkryddor för att krydda allt från kyckling till skaldjur, grönsaker till potatis, soppor till dippsåser, stekta grönsaker eller kött i ugnen eller på grillen.

Cajunkrydda är en kryddblandning som ursprungligen kommer från Cajun-kulturen i delstaten Louisiana i USA. Den innehåller en kombination av kryddor som paprika, cayennepeppar, vitlök, oregano och andra kryddor, och används ofta i olika rätter för att ge dem en stark och kryddig smak. Cajunkrydda är mycket populär i Louisiana och används ofta i olika traditionella rätter därifrån som gumbo, etouffee och jambalaya.

Möjligheterna är så många med denna cajunkrydda och den funkar till mycket tycker jag, man kan testa sig fram! Det är en av dessa lysande kryddblandningar som fungerar bra med nästan allt.

Det tar bara några minuter att göra, och jag slår vad om att du redan har ingredienserna i din kryddlåda! Det är en rustik kryddblandning som för tankarna till Louisiana i USA, hemmet för det utsökta Cajun-köket.

Cajunkrydda

Receptet – Så gör du:

Cajunkrydda

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på cajunkrydda! Detta hemlagade recept på cajunkrydda är den perfekta blandningen av saftiga, kryddiga, och salta smaker ger ännu mer god smak till alla typer av rätter, och trycker upp dem ett läckert snäpp!
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 liten burk

Utrustning

Ingredienser
 

  • 3 msk paprikapulver (jag föredrar rökt paprika)
  • 2 msk fint salt
  • 2 msk vitlökspulver
  • 1 msk malen svartpeppar
  • 1 msk malen vitpeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk cayennepeppar
  • ½ msk torkad timjan

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål eller kryddburk tills det är jämnt blandat.
  • Använd omedelbart eller förvara i en försluten behållare i upp till 1 år.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Cajunkrydda

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar