Butternutpumpa i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på butternutpumpa i ugn!

Butternutpumpa i ugn blir så otroligt gott och är ett perfekt tillbehör till massor av rätter, exempelvis till kött eller kyckling, eller i en soppa! Enkelt och snabbt kryddat, men magiskt ljuvligt!

  • Skala enkelt: Det lurigaste med butternutpumpa är att skala den, och därför vill jag börja med ett tips för detta! Innan du skalar, tvätta och stick hål i squashen. Kör den sedan i mikron i 2-3 minuter. Efter att den svalnat lite kan du lätt skära och skala den!

Jag älskar verkligen butternutpumpa och försöker göra det så ofta jag kan under säsongen. Det perfekta sättet att välkomna hösten är att göra butternutpumpa i ugn!

Allt med detta recept på butternutpumpa i ugn är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Testa och tillsätt exempelvis lite torkad timjan eller andra örter till din butternutpumpa i ugn för valfri extra kryddning.

Kort sagt så älskar jag detta recept på butternutpumpa i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på butternutpumpa i ugn enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (butternutpumpa i ugn till 4 personer)

  • 1 medelstor butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • salt efter smak
  • malen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skala squashen med en potatisskalare. Skär på mitten längs med längden. Gröp ur och kasta fröna. Skär varje halva i 2,5 cm tjocka skivor, skär sedan skivorna i 2,5 centimeters kuber.
  3. Blanda butternutpumpa-tärningar, olivolja och hackad vitlök i en stor skål och rör om väl. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg det hela i ett enda lager på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  5. Rosta i din butternutpumpa i ugnen vid 200°C i 25-35 minuter, tills den fått lite färg och är mjuk när den genomborras med en gaffel.
  6. Färdigt! Njut av din goda butternutpumpa tillsammans med dina tillbehör!
Butternutpumpa i ugn

Butternutpumpa i ugn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på butternutpumpa i ugn! Butternutpumpa i ugn blir så otroligt gott och är ett perfekt tillbehör till massor av rätter, exempelvis till kött eller kyckling, eller i en soppa! Enkelt och snabbt kryddat, men magiskt ljuvligt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 st medelstor butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • salt efter smak
  • malen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Skala squashen med en potatisskalare. Skär på mitten längs med längden. Gröp ur och kasta fröna. Skär varje halva i 2,5 cm tjocka skivor, skär sedan skivorna i 2,5 centimeters kuber.
  • Blanda butternutpumpa-tärningar, olivolja och hackad vitlök i en stor skål och rör om väl. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg det hela i ett enda lager på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Rosta i din butternutpumpa i ugnen vid 200°C i 25-35 minuter, tills den fått lite färg och är mjuk när den genomborras med en gaffel.
  • Färdigt! Njut av din goda butternutpumpa tillsammans med dina tillbehör!
Keyword Butternutpumpa i ugn, Ugnsrostad butternutpumpa

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning