I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på butternutpumpa i ugn!
Butternutpumpa i ugn blir så otroligt gott och är ett perfekt tillbehör till massor av rätter, exempelvis till kött eller kyckling, eller i en soppa! Enkelt och snabbt kryddat, men magiskt ljuvligt!
- Skala enkelt: Det lurigaste med butternutpumpa är att skala den, och därför vill jag börja med ett tips för detta! Innan du skalar, tvätta och stick hål i squashen. Kör den sedan i mikron i 2-3 minuter. Efter att den svalnat lite kan du lätt skära och skala den!
Det perfekta sättet att välkomna hösten är att göra just detta receptet, då vet man att hösten är här! Jag älskar verkligen när butternutpumpa går i säsong, och försöker göra det så ofta jag kan under säsongen.
Allt med detta recept går verkligen riktigt smidigt att göra, och jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör! Testa gärna med att tillsätta exempelvis lite torkad timjan eller andra örter för valfri extra kryddning.
Receptet – Så gör du:
Butternutpumpa i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st medelstor butternutpumpa
- 2 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor, hackade
- salt efter smak
- malen svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C.
- Skala squashen med en potatisskalare. Skär på mitten längs med längden. Gröp ur och kasta fröna. Skär varje halva i 2,5 cm tjocka skivor, skär sedan skivorna i 2,5 centimeters kuber.
- Blanda butternutpumpa-tärningar, olivolja och hackad vitlök i en stor skål och rör om väl. Krydda med salt och peppar.
- Lägg det hela i ett enda lager på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Rosta i din butternutpumpa i ugnen vid 200°C i 25-35 minuter, tills den fått lite färg och är mjuk när den genomborras med en gaffel.
- Färdigt! Njut av din goda butternutpumpa tillsammans med dina tillbehör!