Bröd med torrjäst och havregryn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med torrjäst och havregryn!

Här är ett snabbt och enkelt recept på bröd med torrjäst och havregryn, som är lätt och luftigt samtidigt som det innehåller gott om fullkorn och fiber.

Detta bröd kräver rätt sparsamt med jäsningstid vilket gör att det går lite snabbare ätt göra. I receptet används torrjäst, och med en blandning av framförallt vetemjöl och havregryn fås en fin konsistens och god, saftig smak.

Kort sagt så älskar jag detta recept på bröd med torrjäst och havregryn, så enkelt och så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (2 mindre limpor bröd med torrjäst och havregryn)

  • 5 dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 14 g (1 paket) torrjäst
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 7 dl till 9 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Blanda 5 dl vetemjöl med torrjästen i en stor bunke.
  2. Värm vattnet ljummet, och tillsätt havregryn, salt och strösocker. Rör sedan om
  3. Tillsätt vattenblandningen till mjöl- och jästblandningen i bunken. Blanda till en kladdig smet, och tillsätt sedan gradvis mer vetemjöl, tills den blir mer fast och enhetlig, och släpper från bunkens kanter.
  4. Låt degen jäsa under kökshandduk i cirka 15 minuter.
  5. Ha ut degen degen på ett ren, mjölad arbetsyta och knåda den lätt så den blir smidig. Tillsätt mer mjöl om så krävs.
  6. Dela upp degen i 2 lika stora delar och forma till limpor. Placera i lätt oljade brödformar och ställ på en plåt.
  7. Ställ in plåten i nedre tredjedelen av ugnen medan ugnen är kall, och sätt sedan ugnen på 225°C och grädda i ca 30 minuter.
  8. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler.
Bröd med torrjäst och havregryn

Bröd med torrjäst och havregryn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med torrjäst och havregryn! Här är ett snabbt och enkelt recept på bröd med torrjäst och havregryn, som är lätt och luftigt samtidigt som det innehåller gott om fullkorn och fiber.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 t
Portioner 2 limpor

Ingredienser
  

  • 5 dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 14 g (1 paket) torrjäst
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 7 dl till 9 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Blanda 5 dl vetemjöl med torrjästen i en stor bunke.
  • Värm vattnet ljummet, och tillsätt havregryn, salt och strösocker. Rör sedan om.
  • Tillsätt vattenblandningen till mjöl- och jästblandningen i bunken. Blanda till en kladdig smet, och tillsätt sedan gradvis mer vetemjöl, tills den blir mer fast och enhetlig, och släpper från bunkens kanter.
  • Låt degen jäsa under kökshandduk i cirka 15 minuter.
  • Ha ut degen degen på ett ren, mjölad arbetsyta och knåda den lätt så den blir smidig. Tillsätt mer mjöl om så krävs.
  • Dela upp degen i 2 lika stora delar och forma till limpor. Placera i lätt oljade brödformar och ställ på en plåt.
  • Ställ in plåten i nedre tredjedelen av ugnen medan ugnen är kall, och sätt sedan ugnen på 225°C och grädda i ca 30 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler.
Keyword Bröd med torrjäst och havregryn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning