Bröd med havregrynsgröt – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med havregrynsgröt!

Bröd med havregrynsgröt är det perfekta brödbaket och det är så enkelt att laga ihop. Det bästa med detta grötbröd är att det är så himla gott! Ingredienserna är enkla men fungerar så bra tillsammans för att göra det bästa brödet.

Detta bröd är också perfekt att frysa in. Allt du behöver göra är att skiva det och slå in det i bakplåtspapper. När du känner dig på humör behöver du bara stoppa dem i brödrosten för att få en varm, färsk, och god skiva bröd med havregrynsgröt! Världens bästa trick!

Ingredienser (1 bröd)

  • 5 dl naturlig yoghurt med låg fetthalt
  • 10 dl (350 g) havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk lättmjölk
  • 1 dl blandade frön

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Ha i bakpulver, salt och yoghurten i en skål och rör om.
  3. Lägg sedan i din havregryn och rör om ordentligt tills alla ingredienser är väl blandade.
  4. Knäck ägget i en separat skål och vispa tills det är fluffigt.
  5. Tillsätt ägget med resten av ingredienserna tillsammans med mjölken och rör om.
  6. Tillsätt till sist även de blandade fröna och rör om.
  7. Klä en brödform eller ugnsform med bakplåtspapper eller och lägg i ingredienserna.
  8. Strö över lite malda havregryn.
  9. Tillaga i ca 50 minuter i mitten av ugnen på 180°C.
  10. Efter 50 minuter, ta ut brödet från formen och tillaga i ytterligare 10 minuter.
  11. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  12. Njut av ditt bröd med havregrynsgröt!
Bröd med havregrynsgröt

Bröd med havregrynsgröt

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med havregrynsgröt! Bröd med havregrynsgröt är det perfekta brödbaket och det är så enkelt att laga ihop. Det bästa med detta grötbröd är att det är så himla gott! Ingredienserna är enkla men fungerar så bra tillsammans för att göra det bästa brödet.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 55 minuter
Total tid 1 t
Portioner 1 bröd

Ingredienser
  

  • 5 dl naturlig yoghurt med låg fetthalt
  • 10 dl (350 g) havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 msk lättmjölk
  • 1 dl blandade frön

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180°C.
  • Ha i bakpulver, salt och yoghurten i en skål och rör om.
  • Lägg sedan i din havregryn och rör om ordentligt tills alla ingredienser är väl blandade.
  • Knäck ägget i en separat skål och vispa tills det är fluffigt.
  • Tillsätt ägget med resten av ingredienserna tillsammans med mjölken och rör om.
  • Tillsätt till sist även de blandade fröna och rör om.
  • Klä en brödform eller ugnsform med bakplåtspapper eller och lägg i ingredienserna.
  • Strö över lite malda havregryn.
  • Tillaga i ca 50 minuter i mitten av ugnen på 180°C.
  • Efter 50 minuter, ta ut brödet från formen och tillaga i ytterligare 10 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Njut av ditt bröd med havregrynsgröt!
Keyword Bröd med havregrynsgröt

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning